AK Parti, tarih verip milletvekillerini uyardı!

Libya'nın Türkiye'den resmi olarak askeri yardım talep etmesinin ardından Meclis'in 30 Aralık'ta olağanüstü toplanması bekleniyor. AK Parti Grup Başkanlığı, milletvekillerine yaptığı uyarıda toplantıya katılmaları hususunda bir bilgilendirme metni gönderdi.

Gündem Yayın: 28 Aralık 2019 - Cumartesi - Güncelleme: 28.12.2019 09:44:49
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
658 okunma
Google News

TBMM Genel Kurulu, Libya'ya asker gönderilmesini görüşmek üzere haftaya olağanüstü toplanacak. AK Parti Grup Başkanlığı'ndan partinin milletvekillerine gönderilen bilgilendirilme metninde, Libya'ya asker gönderilmesine onay  veren tezkerenin 30 Aralık Pazartesi günü Meclis'e sunulabileceği aktarıldı. Bilgilendirmede şu ifadelere yer verildi:

 

METİNDE NE YAZIYOR?

 

"Libya ile yürütülen müzakereler çerçevesinde gündemdeki Libya Tezkeresi'nin 30 Aralık 2019 Pazartesi günü Meclis'e gelmesi muhtemel olup; görüşmelerini yapmak üzere Genel Kurul'un 2 Ocak 2020 Perşembe günü saat 14.00'te toplanması söz konusu olabilir.

 

Bu nedenle; tüm milletvekillerimizin programlarını buna göre yapmaları ve belirlenecek gün ve saatte Genel Kurul'da bulunmaları hususunda hazırlıklı olmalarını rica ederiz."

 

ERDOĞAN DA SÖYLEMİŞTİ

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Libya'ya asker gönderme tartışmalarıyla ilgili olarak, "Meclis açılır açılmaz inşallah yapacağımız ilk iş Libya'ya asker gönderme tezkeresini getireceğiz" demişti.

 

Muhalefet kanadı da "Mehmetçiğimizin kanının Libya çöllerinde dökülmesine karşıyız" diyerek karşı çıkmıştı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.