Adalet Bakanı Tunç'tan açıklama
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Eskişehir’in Seyitgazi ilçesinde başlayıp Afyonkarahisar’ın İhsaniye ilçesine sıçrayan, 10 kişinin şehit olduğu yangınlarla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Eskişehir'in Seyitgazi ilçesinde çıkan orman yangınında 5 orman çalışanı ve 5 AKUT gönüllüsü şehit oldu.
BAKAN TUNÇ'TAN AÇIKLAMA
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç kahreden olayla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; "Eskişehir’in Seyitgazi ilçesinde başlayıp Afyonkarahisar’ın İhsaniye ilçesine sıçrayan orman yangınına müdahale ederken şehit olan 5 orman işçimizin ve 5 arama kurtarma görevlimizin derin üzüntüsünü yaşıyoruz.
SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Bizleri büyük bir acıya sevkeden bu elim yangın olayı ile ilgili olarak Eskişehir ve Afyon Cumhuriyet Başsavcılıklarınca derhal soruşturma başlatılarak Cumhuriyet savcılarımız görevlendirilmiştir.
“KİMLİK TESPİT ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR”
Şehitlerimizin Afyon Devlet Hastanesine nakilleri gerçekleştirilmekte olup, kimlik tespitleri ile ilgili çalışmalar devam etmektedir.
Soruşturma çok yönlü ve titizlikle sürdürülmektedir.
“AİLELERİNE SABIR VE MİLLETİMİZE BAŞSAĞLIĞI DİLİYORUM”
Büyük bir fedakârlıkla alevlere müdahale ederken şehadete yürüyen kahramanlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine sabır ve milletimize başsağlığı diliyorum.
Yangında yaralanan işçilerimize acil şifalar temenni ediyorum.”