Abidin Usta Uludağ Üniversitesi Şubesi görkemli törenle açıldı!

Bursa’nın köklü lezzet duraklarından biri olan Abidin Usta Osmanlı Sofrası yeni şubesini Uludağ Üniversitesi Görükle Yerleşkesi’ne açtı.

Bursa Yayın: 09 Mart 2024 - Cumartesi - Güncelleme: 09.03.2024 16:24:00
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
58 okunma
Google News

Görkemli törenle açılışı gerçekleştirilen Abidin Usta’nın yeni şubesine Bursa protokolü başta olmak üzere çok sayıda davetli katıldı.

Bursa’nın köklü lezzet duraklarından biri olan Abidin Usta Osmanlı Sofrası’nın 6. Şubesi Uludağ Üniversitesi’nde açıldı.

Merhum Abidin Özen’in Tuz Pazarı’nda açtığı lokantayla lezzet serüvenine başlayan Abidin Usta Osmanlı Sofrası günümüze kadar büyüyerek ve gelişerek adını taşıdı. 60 yıldır esnaflık geleneğine bağlı kalan Abidin Usta’nın 6. Şubesi ise Uludağ Üniversitesi Görükle Yerleşkesi’nde açıldı.

Yapılan görkemli açılışa eski başbakan yardımcısı Hakan Çavuşoğlu AK Parti Bursa milletvekilleri Refik Özen, Ahmet Kılıç, önceki dönem AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Özer Matlı, AK Parti Nilüfer Belediye Başkan adayı Celil Çolak, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkan Yardımcısı ve meclis üyeleri, yönetim kurulu üyeleri, Abidin Usta Yönetim Kurulu Başkanı, Bursa Ticaret Borsası Yönetim kurulu üyeleri, siyaset ve iş dünyasının ünlü isimleri, yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

Abidin Usta Osmanlı Sofrası’nın 6’ıncı şubesinin açıldığının altını çizen Abidin Usta Osmanlı Sofrası Yönetim Kurulu Başkanı Abidin Şakir Özen, “Uludağ Üniversitesi Abidin Usta Osmanlı Sofrası şubemiz, yaklaşık 12 Şubat tarihinden beri burada hizmet ediyor. Bu konuda rektörlerimizin de desteklerini her geçen gün görüyoruz. Yavaş yavaş tencere yemeği ve sulu yemeği daha ön plana çıktığı sağlık ortamında bizlerin de bu görevi üstlendiği bir markamızla birlikte yolumuza devam ediyoruz. Abidin Usta şu anda 6 şube ve seksen çalışanıyla devam ediyor. Grup firmalarımıza günlük 28 bin kişiye yemek üretiyoruz. Sizler de bizi her açılışımızda ve her şubemizde yalnız bırakmıyorsunuz çok teşekkür ediyorum” dedi.

Uludağ Üniversitesi Rektörü Ferudun Yılmaz, Üniversite’nin böyle bir mekana ihtiyacı olduğunu ifade ederek açılıştan dolayı memnuniyetini şu ifadelerle dile getirdi.

“Mekana ev sahipliği yapan bir grubun rektörü olarak hayırlı olmasını diliyorum. 16 bin dönüm araziyle büyük bir kampüsüz. Bizim için de çok yararlı olduğunu ve ihtiyaç duyduğumuz bir şey olduğunu ifade etmek istiyorum. Bir araştırma üniversitesiyiz malum, çok da gelenimiz oluyor. Sağ olsunlar ağırlarken bundan sonra böyle güzel bir manzara eşliğinde misafirlerimizi de ağırlama imkanına kavuştuk. Elbette bu sadece üniversiteye hitap etmiyor. Daha çok hepinize, bütün şehrimize hitap ediyor. O yüzden burada Abidin Usta’yla birlikte bizler de gereken misafirperverliğini sizlere göstermekte olacağız.”

 

‘ABİDİN USTA’YI BURSA SAHİPLENDİ’

AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen, “1958 yılında Kosova’dan göçle başlayan bir hayat mücadelesi Ve gece demeden çalışarak gayret ederek bu anlamda bize güzel bir miras bıraktılar. En önemli miras da bize bıraktıkları onurlarıydı, isimleriydi. Ve güzel de bir tezgah bıraktılar. Biz onlardan sonra gelen kuşaklar olarak bunlara halel getirmeden daha yukarılara çıkartmak için de gayret ediyoruz. Ve Bursa’nın Abidin Ustası gerçekten sizlerin sayesinde aslında bugün buralarda. Bursa halkı sahiplendi, Abidin ustanın sevenleri sahiplendi. Ve bugün bu halkaya yeni bir isim daha ekliyoruz. O çerçeve tabii üniversite Uludağ Üniversitesi Bursa için önemli bir değer. Rektör hocamıza ve emeği geçenlere de ben yürekten teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından dualar eşliğinde açılış kurdelesi kesildi. Bursa protokolü ve davetliler açılış töreninin ardından kendileri için hazırlanan Abidin Usta lezzetlerini tattı.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.