Putin’den müzakerelere yeşil ışık!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Belarus ziyaretinde Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko ile bir araya geldi. İki lider temaslarının ardından gündeme dair açıklamalarda bulundu. Putin, "Ukrayna ile müzakerelere hazırız." ifadelerini kullandı.

Dünya Yayın: 25 Mayıs 2024 - Cumartesi - Güncelleme: 25.05.2024 11:51:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
48 okunma
Google News

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş farklı cephelerde devam ederken, iki ülke arasında müzakere ihtimali bir kez daha gündemde.

Putin ile Lukaşenko, görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Putin, Rusya ile Ukrayna arasındaki müzakere konusuna değindi.

Putin'den müzakerelere yeşil ışık! - 3

Görüşmelere Türkiye’deki toplantılara atıfta bulunarak yeşil ışık yakan Putin, “Artık müzakerelerin yeniden başlaması gerektiği fikrini görüyoruz. Müzakerelere dönebilirler ancak bunu tek bir ülkenin isteklerine göre değil, Belarus ve Türkiye’de yapılan müzakerelerde varılan temel nitelikteki anlaşmalar ve sahadaki gerçeklerden yola çıkarak yapabilirler. Biz buna hazırız.” dedi.

Putin'den müzakerelere yeşil ışık! - 4

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski’nin görev süresinin sona erdiğini söyleyen Putin, Batı’yı “görev süresi sona eren” bir liderin meşruiyetini haklı çıkarmaya çalışmakla suçladı.

Putin'den müzakerelere yeşil ışık! - 5

kuruluşların da yer aldığı 160 heyet katılacak. Rusya’nın ise katılması beklenmiyor.

Putin'den müzakerelere yeşil ışık! - 6

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.