Millî mücadele kahramanı Osman Server Atabek Bursa’da anılacak

Millî Mücadele döneminde gösterdiği kahramanlık ve Türkiye Büyük Millet Meclisi I. Dönem Ardahan Mebusu olarak üstlendiği görevlerle hâfızalarda yer eden Ahıskalı Osman Server Atabek, vefatının ardından yıllar geçse de unutulmuyor.

Bursa Yayın: 16 Nisan 2025 - Çarşamba - Güncelleme: 16.04.2025 10:36:00
Editör -
Okuma Süresi: 46 sn.
32 okunma
Google News

Bursa Posoflular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenecek olan program, saat 13.00-15.00 arasında Osmangazi Ördekli Kültür Merkezi’nde yapılacak.
Programın onur konuğu olarak Osman Server Atabek’in kızı Lütfiye (Nesrin) Ahıskaatabekoğulları katılım sağlayacak. Etkinlikte, konuk konuşmacılar arasında Huzeyfe Şanlı, Doç. Dr. İkram Çınar, Doç. Dr. Minara Aliyeva Çınar ve Kaan Gündoğdu yer alıyor.
Osman Server Atabek’in hayatı, mücadelesi ve Ahıska Türkleri hakkında kapsamlı sunumların yapılacağı bu anlamlı buluşma, hem tarihî bilinç oluşturmayı hem de gelecek nesillere bir vefa örneği sunmayı amaçlıyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.