İsrail’in en büyük işçi sendikasından grev çağrısı: "Esirlerin terk edilmesini durdurmalıyız"

İsrail’in en büyük işçi sendikası Histadrut tarafından ülke genelinde grev çağrısı yapıldı.

Dünya Yayın: 02 Eylül 2024 - Pazartesi - Güncelleme: 02.09.2024 10:15:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
122 okunma
Google News

İsrail’in en büyük işçi sendikası Histadrut tarafından yapılan açıklamada, yarın ülke genelinde grev çağrısı yapılırken, “Rehinelerin terk edilmesini durdurmalıyız. Sadece bizim müdahalemizin sarsılması gerekenleri sarsabileceği sonucuna vardık” ifadeleri kullanıldı.

İsrail’in 7 Ekim’den bu yana saldırılar düzenlediği Gazze Şeridi’nde bu sabah saatlerin 6 esirin cesedinin bulunması ülkede büyük tepki gördü. İsrail’in en büyük işçi sendikası Histadrut, Gazze Şeridi’nde ateşkes ve esir takası anlamasına varılması için hükümete baskı yapacak bir eylem duyurusu yaptı. Histadrut Başkanı Arnon Bar-David yarın ülke genelinde grev çağrısı yaparken, "Rehinelerin terk edilmesini durdurmalıyız. Sadece bizim müdahalemizin sarsılması gerekenleri sarsabileceği sonucuna vardık” ifadelerini kullandı.

Gazze Şeridi’nde bir anlaşmaya varılması gerektiğini vurgulayan Arnon Bar-David, "Siyasi fikirler nedeniyle anlaşma ilerlemiyor ve bu kabul edilemez” dedi.

Ben Gurion Havalimanı'nda yarın operasyonlar durdurulacak
Başkent Tel Aviv yakınlarındaki Ben Gurion Havalimanı'nda yarın yerel saatle 06.00 başlayacak genel grev çerçevesinde kapatılacak. Havalimanındaki tüm iniş çıkışlar ise saat 08.00’de durdurulacak.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.