Yunanistan, Türkiye'ye karşı tüm kozlarını oynuyor!

Yunanistan, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki oyunları bozmak için Libya ile imzaladığı Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılmasına İlişkin Mutabakat Muhtırası'na ilişkin itirazını BM'ye sundu. Muhtıranın bölgedeki istikrara zarar vereceğini söyleyen Yunanistan, AB'ye Türkiye ve Libya'ya yaptırım çağrısında bulundu.

Gündem Yayın: 10 Aralık 2019 - Salı - Güncelleme: 10.12.2019 14:43:47
Editör -
Okuma Süresi: 30 sn.
716 okunma
Google News

Yunanistan'da hükümet sözcüsü Stelios Petsas ülkesinin,Türkiye ve Libya arasında yapılan Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılmasına İlişkin Mutabakat Muhtırasına ilişkin itirazlarını Birleşmiş Milletler'e sunduğunu duyurdu.

 

Türkiye'nin tarihi hamlesi ile paniğe kapılan Yunanistan, Türkiye'nin Libya ile imzaladığı muhtıranın geçersiz olduğunu ve kötü niyetle yapıldığını savundu.

 

YAPTIRIM ÇAĞRISINDA BULUNDU

 

Türkiye-Libya Muhtırası'nın bölgedeki istikrara zarar vereceğini söyleyen Yunanistan, Avrupa Birliği'ne Türkiye ve Libya'ya yaptırım uygulaması çağrısında bulundu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.