Yıldırım'da çocuk aktivite merkezi şekilleniyor

Yıldırım Belediyesi tarafından Molla Yegan Çocuk Aktivite Merkezi’ olarak ilçeye kazandırılacak ‘Molla Yegân Medresesinde çalışmalar hızla devam ediyor.

Yayın: 07 Aralık 2021 - Salı - Güncelleme: 07.12.2021 14:30:05
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
476 okunma
Google News

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, tarihi dokusuna uygun olarak restore edilen medresedeki çalışmaları yerinde inceledi.

Fatih Sultan Mehmet Han’ın hocalarından Molla Yegan’ın ders verdiği medresenin yeni değerler yetiştireceğini belirten Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Molla Yegan Medresesi’ndeki restorasyon çalışmalarını büyük ölçüde tamamladıklarını söyledi. ‘Molla Yegan Medresesi’ni  ‘Çocuk Aktivite Merkezi’ olarak evlatlarımızın hizmetine sunacaklarını kaydeden Başkan Yılmaz, "Teknolojik ve sanatsal anlamda çocuklarımızın gelişimine katkı sağlamak için bilim, robotik kodlama, sanal yazılım, drama, el sanatları atölyelerinde dersler verilecek. Ayrıca çocuk kütüphanesi, çocuk oyun ve eğlence alanları ile birtakım anne çocuk aktivitelerinin yapılacağımerkezimizde, anne ve çocukların birlikte kaliteli zaman geçirmesi adına etkinlikler gerçekleştireceğiz.Tüm Yıldırımlı annelerin ve çocukların göz bebeği olacak bu mekânı 2022 Şubat ayında hizmete açacağız” diye konuştu.

ÇOCUK DOSTU BELEDİYE

Gençlere ve çocuklara yönelik projeleri önemsediklerini dile getiren Başkan Oktay Yılmaz, “Geleceğimiz olan evlatlarımıza yönelik projeleri, yaptığımız tüm projelerden ayrı değerlendiriyor ve uyguluyoruz. Yıldırım Belediyesi olarak çocuklar için yaptığımız işlerle minik kalplere dokunmaya çalışıyoruz. Bu kapsamda eğitimlerimizi ve etkinliklerimizi sürdürüyoruz. Kış ve Yaz Spor Okulları’mızda verdiğimiz eğitimler ile son iki yılda 36 bin çocuğumuzu sporla buluşturduk. Bunun yanında ilçemize çocuklarımızın huzur ve güven içinde oyun oynayabilecekleri 17 yeni park kazandırdık ve 3 parkında yapımı hızla devam ediyor. Barış Manço Kültür Merkezi’mizde ‘Adam Olacak Çocuklar’ımıza robotik kodlama ve yazılım hizmeti vereceğiz. Evlatlarımız için daha birçok hizmeti hayata geçirip onların geleceklerini birlikte şekillendireceğiz” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.