Yeni yıl virüsüne dikkat! WhatsApp'tan gelen bu linke tıklamayın

Siber güvenlik uzmanları popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp kullanıcılarını hedef alan yeni bir siber saldırı trendi için uyarıda bulunuyor.

Bilim Yayın: 07 Ocak 2020 - Salı - Güncelleme: 07.01.2020 09:44:02
Editör -
Okuma Süresi: 38 sn.
2084 okunma
Google News

Sosyal medya devi Facebook'un bünyesinde bulunan popüler mesajlaşma uygulaması  WhatsApp bu sefer platforma entegre edilen yeni bir özellik ile değil 'yeni yıl virüsü' ile gündemde. 

 

Sputnik'in Gizchina haber portalına dayandırdığı habere göre, yeni yıl kutlama mesajı şeklinde gelen virüs, bilmeden tıklayan kişiyi zararlı bir siteye götürüyor.  

 

Söz konusu siteye giriş yapıldıktan sonra ise siber saldırganlar, kullanıcının akıllı telefon veya bilgisayarındaki kişisel bilgisine ulaşabiliyor. 

 

‘Yeni Yıl Virüsü’ zararlı dosyalar içeren internet sayfalarına yönlendiren WhatsApp mesajlarıyla yayılıyor. Ancak uzmanlar aynı yöntemin pek çok özel günde de karşımıza çıkabileceği uyarısında bulunuyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.