Yeni eğitim yılında özel okul ücretlerine yapılack zam belli oldu

Özel okullar yeni eğitim öğretim yılı için ücretlerini açıkladı. İstanbul için ortalama özel okul ücreti 15 bin liradan başlıyor, 100 bin liranın üzerine kadar çıkıyor. Açıklanan rakamlara göre; özel okul ücretlerine ortalama yüzde 11-12 civarlarında zam gelecek.

Ekonomi Yayın: 11 Haziran 2020 - Perşembe - Güncelleme: 11.06.2020 15:28:53
Editör -
Okuma Süresi: 47 sn.
882 okunma
Google News

Özel okulların 2020-2021 yeni eğitim-öğretim yılı için belirledikleri fiyatlar açıklandı. Açıklanan fiyatlara göre özel okul ücretlerine yüzde 12 zam geliyor.

 

Haber Global'in haberine göre; Özel Okullar Derneği Başkanı Nurullah Dal, yaptığı açıklamada, "Bu seneki artış oranlarımız ortalama yüzde 11-12 civarlarında olacak. Makul bir artış yapıldı. Kiralar artıyor. Çalıştırdığımız insanlar, öğretmenlerimizin maaşlarında illa ki artış olacak. Vergiler, masraflar arttığı için böyle bir sonuca varılıyor" dedi.

 

Bazı özel okulların fiyatları şöyle:

 

Robert Koleji: 167 bin TL

 

Hisar Lisesi: 97 bin TL

 

Enka: 93 bin TL

 

Açı lisesi: 85 bin TL

 

En ucuz özel okul fiyatı ise ortalama 15 bin lira olarak hesaplandı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.