Wikileaks’in kurucusunun vatandaşlığı iptal edildi

Wikileaks'in kurucusu Julian Assange'a vatandaşlık veren Güney Amerika ülkesi Ekvador, Assangeın vatandaşlığını iptal etti.

Dünya Yayın: 28 Temmuz 2021 - Çarşamba - Güncelleme: 28.07.2021 10:30:07
Editör -
Okuma Süresi: 44 sn.
1282 okunma
Google News

Ekvador Adalet Bakanlığı Assange'ın vatandaşlığının iptali kararını, vatandaşı olduğu Avustralya makamlarına resmi bir yazı göndererek bildirdi. Yazıda ülke kanunlarına göre vatandaşlığa alınma kararının ilgili gerçeklerin gizlendiğinin, hatalı ya da sahte belge verildiğinin tespit edilmesi durumunda yeniden değerlendirildiği belirtilerek, Assange'ın vatandaşlığa alınma mektubunda birçok tutarsızlık ve farklı imzalar bulunduğu, belgelerin değiştirilmiş olma ihtimali ve ödenmemiş harçlar gibi sorunlar belirlendiği ifade edildi.

 

Halen İngiltere'de bir hapishanede bulunan Assange'ın avukatı Carlos Poveda vatandaşlığın iptali kararının yargı süreci işletilmeden alındığını belirterek müvekkilinin hakim karşısına çıkmasına izin verilmediğine dikkat çekerek, kararı temyize taşıyacaklarını kaydetti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.