Usta oyuncu Kemal Sunal vefatının 21. yılında anılıyor

Yeşilçam'ın en çok güldüren ismi Kemal Sunal, ölüm yıldönümünde anılıyor. Usta oyuncunun vefatının üzerinden 21 yıl geçti.

Yayın: 03 Temmuz 2021 - Cumartesi - Güncelleme: 03.07.2021 12:30:10
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
929 okunma
Google News

Türk tiyatro ve sinemasının büyük ismi, Yeşilçam'ın gülen, güldüren yüzü Kemal Sunal'ın aramızdan ayrılmasının üzerinden 21 yıl geçti.

Ölümüyle tüm Türkiye’yi yasa boğan Kemal Sunal 3 Temmuz 2000'de İstanbul'da vefat etti.

 

KEMAL SUNAL KİMDİR?

1944 yılında İstanbulda doğdu. Vefa Lisesinden mezun oldu. Sanat hayatı, "Zoraki Tabip" adlı tiyatro oyunuyla başladı. 1 yıl Kenterler Tiyatrosunda çalıştıktan sonra Devekuşu Kabare Tiyatrosunda görev aldı.

1973 yılında Ertem Eğilmez'in yönettiği bir filmle sinemaya adımını attı. Türk sinemasında başta İnek Şaban tiplemesi olmak üzere canlandırdığı pek çok tiple sevenlerinin kalbinde taht kurdu.

Türk sinemasının en büyük komedyenlerinden biri oldu. Çevirdiği filmlerle büyük başarı kazandı. Filmlerde çoğu zaman saf, şanslı ama iyi yürekli karakterlerin rollerine girdi.

1974 yılında evlendi. Ali ve Ezo adlarında, biri kız diğeri erkek iki çocuğu oldu.

1977 yılında Antalya Film Festivalinde En İyi Erkek Oyuncu Ödülünü aldı. Oyunculuğu ve özellikle değişik tiplemesiyle Türk sinemasında komedi oyunculuğuna yeni bir soluk getirdi.

1990lı yıllardan itibaren filmleri kesintisiz olarak televizyonlarda yayımlanmaya başladı.

12 Eylül 1980 öncesinde yarım bıraktığı üniversiteyi, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümününden mezun olarak 1995 yılında bitirdi. Yüksek lisans yapmaya başladı.

Hayatı boyunca toplam 82 filmde rol aldı.

3 Temmuz 2000 tarihinde Balalayka adlı filmin çekimlerine başlamak için Trabzona gitmek üzere bindiği uçakta kalkıştan hemen önce geçirdiği kalp krizi sonucu hayata gözlerini yumdu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.