Üniversite hayalleri BUSMEK'le gerçek oldu

BUSMEK tarafından düzenlenen ücretsiz Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) hazırlık kurslarına katılan 1150 gencin yüzde 80’i merkezi yerleştirme ile bir üniversite programına girme başarısı gösterdi

Yayın: 08 Eylül 2021 - Çarşamba - Güncelleme: 08.09.2021 10:30:03
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
506 okunma
Google News

Üniversite sınavlarına hazırlanan gençlere uzman rehber öğretmenler eşliğinde ücretsiz YKS hazırlık kursları da düzenleyen BUSMEK, pandemi boyunca eğitimlere ara vermeyerek yüz yüze ve dijital ortamda hedefine kitlenen gençlerin yanında yer aldı. Yüz yüze eğitimin yapıldığı Hürriyet Sınava Hazırlık Merkezi’nde yaklaşık 350, Naim Süleymanoğlu Sınava Hazırlık Merkezi’nde ise yaklaşık 75 öğrenciye destek olunurken, dijital eğitimde ise yaklaşık 700 öğrencinin sınava hazırlık sürecine katkı sağlandı. 58 öğretmenle öğrencilere eğitim verilirken, danışmanlık konusunda da destek olundu. Yüz yüze eğitimde haftanın 4 günü 7 saat ders ve sonrasında etüt, soru çözümü ve birebir eğitimlerle gençler sınava hazırlandı.

BUSMEK tarafından düzenlenen YKS hazırlık kurslarına katılarak üniversiteyi kazanma başarısı gösteren gençlerle bir araya gelen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, özveriyle çalışıp başarı gösteren öğrencileri tebrik etti. Başarıda katkıları olduğu için mutlu olduklarını dile getiren Başkan Aktaş, altyapıdan ulaşıma kadar birçok alanda şehre hizmet ettiklerini ancak kültürel, sanatsal ve eğitimle ilgili çalışmaların daha fazla hoşuna gittiğini belirtti. Ziyaretin sonunda Başkan Aktaş tarafından gençlere hediye çeki ve çeşitli hediyeler verildi. Kursa katılan öğrenciler de Başkan Aktaş’a çiçek takdim etti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.