Üç Covid hastasının ilginç hikayesi...

Sağlık Bakanlığı'nın Covid-19 rakamlarında gerçeği yansıtmadığı iddialarını bilemem, ama bildiğim şu ki, nisan ayının başında "corona"ya yakalandığımda akrabalarımda, komşularımda, yakınlarımda, arkadaşlarımda, meslekdaşlarımda, çevremde ve uzaktan tanıdıklarım içinde ben ve 2 oğlum tektik.

Yayın: 22 Eylül 2020 - Salı - Güncelleme: 22.09.2020 14:23:19
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
846 okunma
Google News

Şimdi ise çember öyle daraldı ki, başımı ne tarafa çevirsem bir Covidli tanıdığa rastlıyorum. Yanlış anlaşılmasın, ya Covid geçirdiğini öğreniyorum ya evde karantinada veya hastanede tedavi altında olduğunu. Kronik rahatsızlığı bulunan iş ve siyaset camiasının tanınmış ismi, Yıldırım Belediye Meclis Üyesi Feridun Özyüksel, daha geçen gün görüşmemizde söylemişti:

 

"Çember öyle daralıyor ki, her an benim kapımı çalar diye endişe içinde bekliyorum. Gerçekten hafif, ayakta atlatacağımı bilsem Covidli bir arkadaşa gidip sarılacağım, inan o haldeyim."

 

Tabii ben geçirdim diye pisikolojikman biraz daha rahatım. Bizim Dr. Murat Ünal'a (eski Sağlık müdürü ve Bursa Tabip Odası Başkanı) göre antikorum var ve korkmamam lazım. Ki o hepimizden daha rahat, Erçiyes Üniversitesi Teknopark'ında üniversite işbirliği ile geliştirilen gümüş iyon teknolojisi üretimi yerli malı 12 saat koruma faktörlü dezenfektanı sabah evden çıkarken üstüne başına döküyor, sonra normal hayatına devam ediyor. Daha bugüne kadar hastalanmadı.

 

Ortalık cins cins dezenfektandan geçilmiyor, orası ayrıca incelenmesi gereken, hatta Sağlık Bakanlığı'nın sıkı denetimine tabi tutulması gereken bir konu.

 

Kısaca bilim dünyası antikor konusunda da belirsiz. Kimi hastalık geçirenlerin kanında 2 ay, kimi 3 ay, kimi de 6 ay antikor bulunduğunu söylüyor. Kişiden kişiye değişiyor.

 

Hastalığın seyri de öyle...

 

Yakın çevremden üç örnek vereceğim ki, sizler de ona göre daha dikkatli olun.

 

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN...

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.