Twitter'ın kurucusundan flaş Trump açıklaması

Geçtiğimiz günlerde ABD Başkanı Donald Trump'ın Twitter hesabını askıya alan Twitter'ın kurucusu Jack Dorsey, kendi platformunda bir dizi açıklamalarda bulundu. Dorsey, Trump'un hesabının kapatılmasının doğru bir karar olduğunu söyledi.

Dünya Yayın: 14 Ocak 2021 - Perşembe - Güncelleme: 14.01.2021 09:23:59
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1159 okunma
Google News

Dorsey, Trump'a değindiği açıklamalarında şu satırlara yer verdi:

 

"Trump'ın hesabını kapatmaktan dolayı gurur duymuyorum ya da bu durumu kutlamıyorum. Bu işlemi yapacağımız konusunda net bir uyarı verdik ve sonrasında güvenliği sağlamak adına bu kararı verdik."

 

Verilen bu kararın doğru olduğunu savunan Dorsey, "Olağanüstü bir durumla karşı karşıya kaldık ve kamu güvenliğine odaklanmalıydık. Çevrimiçi konuşmanın bir sonucu olarak ortaya çıkan çevrimdışı zarar ortadadır." sözlerini kaydetti.

 

KURALLARA UYMAYAN TWITTER'I TERK EDEBİLİR

 

Twitter'ın gücünün farkında olduğunu belirten Dorsey, koydukları kurallara uymayanlarla ilgili de çarpıcı bir açıklamada bulundu ve şu sözleri kaydetti:

 

"İnsanlar bizim kurallarımıza ve yaptırımlarımıza katılmazlarsa, başka bir internet hizmetine gidebilirler."

 

Twitter'ın kapatma kararında yalnız olmadığını belirten Dorsey; YouTube, Instagram, Facebook gibi diğer platformları da kast ederek sözlerini şöyle sürdürdü:

 

"Geçen hafta bir dizi temel internet aracı sağlayıcısı da tehlikeli buldukları içerikleri barındırmamaya karar verdi ve bir duruş sergilendi."

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.