Türkiyede 915 mahkeme e-duruşta!

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, sosyal medya hesabından e-duruşma uygulanan mahkemelerle ilgili açıklama yaptı.

Gündem Yayın: 29 Eylül 2021 - Çarşamba - Güncelleme: 29.09.2021 13:30:09
Editör -
Okuma Süresi: 44 sn.
572 okunma
Google News

Ülke genelinde geçen yıl hayata geçirilen e-duruşma uygulamasıyla duruşma yapan mahkeme sayısı bugün itibariyle 915'e yükseldi.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Ankara Adliyesi'ndeki tüm hukuk mahkemelerinde e-duruşmanın başladığını duyurdu. Bakan Gül, paylaşımında, "Türkiye genelinde e-duruşma uygulanan mahkeme sayısı 915'e ulaştı. Hayırlı olsun" ifadelerine Hatıyer verdi.

Hatırlanacağı gibi Yargı Reformu Strateji Belgesi'ndeki dijital dönüşüm hedefleri kapsamında Adalet Bakanlığı mühendislerince yazılımı yerli ve milli imkanlarla geliştirilen ve 15 Eylül 2020'de uygulanmaya başlanan e-duruşma, adalet hizmetlerine erişimin kolaylaştırılmasının yanı sıra avukatlar açısından da emek ve zaman tasarrufu sağlıyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.