Türkiye ve Çin'den ticarette yeni hamle!

Türkiye ile Çin arasında Yetkilendirilmiş Yükümlü Karşılıklı Tanıma Anlaşması'nın imzalanması bekleniyor. Böylece ticari faaliyetler kolaylaşmış olacak.

Gündem Yayın: 07 Temmuz 2020 - Salı - Güncelleme: 07.07.2020 15:28:45
Editör -
Okuma Süresi: 46 sn.
807 okunma
Google News

Çin ile ticari ilişkileri artıracak yeni bir gelişme yaşanıyor. Daha önce Güney Kore ile hayata geçirilen ve iki ülkenin gümrüklerde işbirliği yaparak bürokrasinin azaltıldığı Yetkilendirilmiş Yükümlü Karşılıklı Tanıma Anlaşması'nın, Çin ile de imzalanması bekleniyor.

 

TİCARİ FAALİYETLER KOLAYLAŞACAK

 

Ürün trafiğindeki bürokrasiyi azalacak anlaşma ile Türkiye Çin'in "Yetkilendirilmiş Yükümlü" statüsündeki firmalarını tanırken Çin'de bu statüdeki Türk firmalarını tanıyacak. Bu firmalar ülkelerinde sahip olduğu benzer haklara sahip olacak. Türkiye gazetesinin haberine göre, bu yolla ticari faaliyetler kolaylaşacak.

 

MÜZAKERELER TAMAMLANIYOR

 

Metin üzerinde teknik olarak müzakerelerin tamamlandığı belirtiliyor. Çin, daha önce 28'si AB üyesi ülke olmak üzere toplamda 40 ülke ile Karşılıklı Tanıma Anlaşması imzalamıştı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.