Türkiye'nin konuştuğu dolandırıcıyla ilgili yeni gelişme! 31 milyon lirasına el konuldu

Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer'in 2 milyar dolarlık vurgun ile yurt dışına kaçtığı iddiası sonrası açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Şu anda maliyetinin ne kadar olduğunu bilmiyoruz. Olay duyulur duyulmaz gerekli hukuki tedbirler ve ihtiyati tedbirler alındı. Şahsın Türkiye bankalarındaki 31 milyon lirasına da el konuldu" dedi.

Gündem Yayın: 23 Nisan 2021 - Cuma - Güncelleme: 23.04.2021 18:13:27
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
1077 okunma
Google News

Kripto para borsası Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer'in 2 milyar dolarlık vurgun ile yurt dışına kaçtığı iddiaları sonrası İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, konu ile ilgili açıklama yaptı.

 

 

"31 MİLYON LİRASINA EL KONULDU"

Bakan Soylu yaptığı açıklamada, "Şu anda maliyetinin ne kadar olduğunu bilmemekle birlikte burada bir olayla karşı karşıyayız. Günler geçtikçe bunun etkilerinin ne olduğunu hep beraber göreceğiz. Tabii bu olay duyulur duyulmaz gerekli hukuki tedbirler ve ihtiyati tedbirler alındı. Şahsın Türkiye bankalarındaki 31 milyon lirasına da el konuldu" ifadelerini kullandı. Bakan Soylu, Faruk Fatih Özer'in Arnavutluk'ta bulunmasıyla ilgili ise "Zannediyorum 290 bin dolar civarında bir beyanda bulunmuş Arnavutluk'a girerken. Onu da biliyoruz, onu da oradan teyit ettik" dedi.

 

 

ŞU ANA KADAR 62 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Öte yandan Thodex kurucusu Faruk Fatih Özer'in 2 milyar dolarlık kripto para dolandırıcılığı iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü bu sabah operasyon düzenledi. İstanbul merkezli 8 ilde 78 kişinin yakalanması için düzenlenen operasyonda şu ana kadar 62 kişi gözaltına alındı.

 

 

KIRMIZI BÜLTEN ÇIKARILDI

Emniyet Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Arnavutluk'a kaçan kripto para borsası Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer hakkında İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca 22.04.2021 tarihi akşam saatlerinde Genel Müdürlüğümüze kırmızı bülten talebinin iletilmesi üzerine İnterpol nezdinde işlemler derhal başlatılmış ve 23.04.2021 tarihi saat 10.00 itibariyle kırmızı bülten çıkarılmıştır" denildi.

 

 

NE OLMUŞTU?

Kripto para borsası Thodex'in kurucusu Fatih Faruk Özer'in 2 milyar dolarlık vurgun ile yurt dışına kaçtığı iddiaları gündeme bomba gibi düştü. Avukat Abdullah Üsame Ceran'ın İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına sunduğu suç duyurusunda, Koineks Teknoloji AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Fatih Özer'in sahip olduğu şirket tarafından 20 Eylül 2017'de kurulan Thodex isimli kripto para borsasında, yaklaşık bir haftadır banka hesaplarına para çekme hususunda aksaklık yaşandığı, sürecin, borsanın tamamen işleme kapanmasıyla devam ettiği vurgulanmıştı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.