Türkiye'den Suriye rejimine çok sert açıklama

Milli Savunma Bakanlığı, Suriye rejiminin İdlib'in en büyük ilçesini kuşatması sonrası, "Gözlem ve Kontrol Noktalarımızın güvenliğini tehlikeye atacak her türlü girişime meşru müdafaa çerçevesinde en sert şekilde tereddütsüz karşılık verilecektir" açıklamasını yaptı.

Gündem Yayın: 28 Ocak 2020 - Salı - Güncelleme: 28.01.2020 17:25:04
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
895 okunma
Google News

Milli Savunma Bakanlığı, Suriye rejim güçlerinin İdlib'te 15 bölgeyi ele geçirip yaklaşık 40 bin Suriyeliyi daha göçe zorlamasının ardından açıklama yaptı. MSB yaptığı açıklamada, İdlib'te yaşananların bir insanlık trajedisi olduğunu belirtip Suriye rejimine sert çıktı.

 

"İNSANLIK TRAJEDİSİ"

 

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "12 Ocak 2020 tarihli ateşkes ilanına rağmen Rejim, İdlib'de havadan ve karadan saldırılarla, masum sivilleri katletmeye, yüz binlerce insanın kış şartlarında evlerini zorla terk ve göç etmesine ve büyük bir insanlık trajedisine neden olmaya devam etmektedir" ifadeleri yer aldı.

 

"EN SERT ŞEKİLDE KARŞILIK VERİLECEKTİR"

 

Açıklama, "Astana ve Soçi Mutabakatları kapsamında görev yapan Gözlem ve Kontrol Noktalarımızın güvenliğini tehlikeye atacak her türlü girişime meşru müdafaa çerçevesinde en sert şekilde tereddütsüz karşılık verilecek ve mukabele edilecektir" şeklinde devam etti.

 

REJİM GÜÇLERİ 15 YERLEŞİM YERİNİ ELE GEÇİRDİ

 

Suriye'de Beşşar Esed rejimi güçleri, Rusya'nın hava desteğiyle İdlib'in güneydoğusunda 15 yerleşimi ele geçirerek en büyük ilçesi Maarratünnuman'ın merkezini kuşatmaya aldı. Rusya'nın hava desteğini alan rejim güçleri, Hamidiyye, Bsida, Kefer Basin, Babolin, Es Salihiyye, Dar es-Selam, Deyr Garbi, Tkad, Sıhyan, Maarhatat, Babila, Kahira, Masaran, Dana ve Kefer Ruma'yı ele geçirerek, Maarratünnuman ilçe merkezini kuşattı. Rejim güçleri kuşatmanın ardından ilçeye girdi.

 

SINIRA GÖÇ EDENLERİN SAYISI 600 BİNE YAKLAŞTI

 

Geçen kasım ayından bu yana Türkiye sınırına yakın bölgelere gelenlerin sayısı son verilerle birlikte 600 bine dayandı. Saldırılar nedeniyle bulabildikleri ulaşım araçları ile yollara düşen Suriyeliler, daha çok Türkiye sınırı hattındaki kamplar bölgesi ile Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terörden arındırdığı Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatı bölgesine sığınıyor. Siviller kurdukları çadırlarda hayata tutunmaya çalışıyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.