Türkiye daha fazla yabancı sermaye çekmek için kolları sıvadı

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi, daha fazla yabancı sermaye için strateji hazırlıyor. Yatırım ortamının iyileştirilmesi, ikamet ve çalışma izni verilmesinde hem öncelik hem kolaylık sağlanacak.

Ekonomi Yayın: 24 Şubat 2021 - Çarşamba - Güncelleme: 24.02.2021 09:21:05
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1806 okunma
Google News

Türkiye normalleşme döneminde uluslararası yatırımlardan daha fazla pay almak için kolları sıvadı. Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi, ekonomi yönetimiyle birlikte salgın dönemi ve sonrasını içeren 'Uluslararası Doğrudan Yatırım Stratejisi' hazırlıyor. Yatırım stratejisi, üretim merkezlerini çeşitlendirmek, uyum içinde çalışacakları yeni ortaklar arayan küresel markaların desteklenmesi noktasında yol haritası olacak.

 

Sabah'tan Hazal Ateş'in haberine göre reform adımlarıyla öncelikli sektörlerde yatırım ortamı iyileştirilmesi, yönetilmesi, işletilmesi, ikamet, çalışma izni verilmesinde öncelik ve kolaylık sağlanacak. İşletme dönemi de dâhil olmak üzere yatırımın her safhasında yatırımcıların sorunları hızlı şekilde çözülecek.

 

REFORM ADIMLARI İÇİN GERİ SAYIM

 

Hükümetin gündeminde olan reformlarla, savunma sanayisinden gıdaya, sağlıktan dijital ekonomiye kadar katma değeri yüksek, teknolojik dönüşüme öncülük eden yatırımların önü açılacak. YASED, ilgili bakanlıklarla birlikte Yatırım Ofisi'nce hazırlıkları süren Uluslararası Doğrudan Yatırım Stratejisi Türkiye'nin riski az, güveni yüksek, kazancı yüksek cazibe merkezi olmasına da katkı sağlayacak. Tüm kurumlara yatırımların desteklenmesi noktasında rehber niteliği taşıyacak. Kurumsal yatırımcılar aracılığıyla fon aktarımına öncelik verilecek. Yatırımcı hakları, kurumsal yönetim ilkeleri çerçevesinde şeffaf, âdil ve teşvik edici uygulamalarla güçlendirilecek. Yatırımlarda rakip ülkelere göre Türkiye'nin durumunu ortaya koyan yatırım yeri modellemeleri oluşturulacak.

 

12 ÜLKEDE YOĞUN MESAİ

 

ABD, Almanya, Birleşik Arap Emirlikleri, Çin, Güney Kore, İngiltere, İspanya, İtalya, Japonya, Katar, Suudi Arabistan ve Singapur'da kurulan ofisler yatırımcılara kendi ülkelerinde destek ve Türkiye'yi tanıtmak için çalışıyor. Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu da yatırımın her aşamasında hem ulusal hem küresel yatırımcının rehberi olarak görev yapıyor. Yatırım stratejisiyle işletme dönemi dâhil olmak üzere yatırımın her safhasında yatırımcıların sorunları belirlenerek çözüm üretilecek. Yatırımlara büyük destek veren kalkınma ajansları ile işbirliği yapılacak.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.