Türk şirketten dev ortaklık! İkinci hissedar oldu

Abdi İbrahim, İsviçreli OM Pharma'ya en büyük ikinci hissedar olarak ortak oldu.Şirketin yüzde 28.5 hissesi için 4.2 milyar TL ödendi

Ekonomi Yayın: 18 Eylül 2020 - Cuma - Güncelleme: 18.09.2020 12:31:03
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1318 okunma
Google News

Abdi İbrahim, İsviçreli OM Pharma'ya en büyük ikinci hissedar olarak ortak oldu.Şirketin yüzde 28.5 hissesi için 4.2 milyar TL ödendi. Abdi İbrahim Yönetim Kurulu Başkanı Nezih Barut online olarak yapılan basın toplantısında, İsviçre’de faaliyet gösteren bioteknoloji şirketi OM Pharma’ya stratejik ortak olduklarını açıkladı. Barut, 23 Ocak'ta başlayan görüşmelerin dün akşam sonuçlandığı açıkladı. Barut ''En iyi teklifi biz verdik'' dedi. Abdi İbrahim, İsviçreli OM Pharma'yı İsviçreli bir ortak girişim grubu ile satın aldı.

 

BİYOTEKNOLOJİK İLAÇ ÜRETİLECEK

 

Hisse alımıyla OM Pharma'nın stratejik ortağı olduklarına dikkat çeken Barut ''Türk ilaç şirketleri yabancı şirketlere satılır algısı değişti'' ifadesini kullandı. Barut, OM Pharma ile Türkiye'de bazı kimyasal ilaçları üreteceklerini, biyoteknolojik ilaçların üretilmesini sağlayacaklatını kaydetti.

 

65 ÜLKEYE İLAÇ SATIYOR

 

Solunum yolları ve üriner sistem alanında ilaçlar geliştiren biyoteknolojik ilaç şirketi OM Pharma'nın temelleri 1937 yılında atıldı. Merkezi Cenevre’de yer alan OM Pharma’nın ürettiği biyoteknolojik ilaçlar, Avrupa ülkelerinden Latin Amerika’ya, Çin’den Rusya’ya kadar bir coğrafyada ve 65 ülkede satılıyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.