Türk fırkateyninde Seyit Onbaşı detayı

Milli Savunma Bakanlığı, TCG Gediz fırkateyninin su üstü ve hava savunma atışları eğitimini 17 Eylül'de Doğu Akdeniz'de gerçekleştirdiğini duyurdu. Atışın yapıldığı silahın üzerindeki Seyit Onbaşı resmi ise dikkat çekti.

Gündem Yayın: 18 Eylül 2020 - Cuma - Güncelleme: 18.09.2020 15:23:01
Editör -
Okuma Süresi: 36 sn.
1274 okunma
Google News

Milli Savunma Bakanlığı, TCG Gediz fırkateyninin harekata hazırlık faaliyetleri kapsamında su üstü ve hava savunma atışları eğitimini 17 Eylül tarihinde Doğu Akdeniz'de başarıyla gerçekleştirdiğini bildirdi.

 

Bakanlığın sosyal medya hesabından paylaşılan eğitim fotoğraflarında ise, atışın gerçekleştiği silahın üzerindeki Seyit Onbaşı resmi dikkat çekti.

 

Seyit Onbaşı olarak bilinen Seyit Ali Çabuk, 1. Dünya Savaşı'nda Çanakkale'de 215 kilogram ağırlığındaki top mermilerini sırtlayarak top kundağına yerleştirmiş ve Çanakkale Boğazı'nı geçmek isteyen İngiliz zırhlısı Ocean'a ağır hasar vermişti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.