Türk Bayrağını yırtıp atan kadına neden ceza verilmedi?

Bir süredir adalet sistemindeki ”adaletsiz” kararların toplum olarak vicdanlarımızı sızlatması yetmezmiş gibi şimdi de aklımızla dalga geçiliyor.

Yayın: 24 Ekim 2020 - Cumartesi - Güncelleme: 24.10.2020 10:36:57
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
933 okunma
Google News

İşte buna bir örnek de maalesef dün yaşandı.

 

Geçen yıl 10 Aralık’ta görev yaptığı Şırnak’ta bir patlayıcıyı imha etmek isterken şehit düşen Astsubay Esma Çelik’in baba evine asılan Türk Bayrağı, o mahallede oturan bir kadın tarafından yırtılarak, şurada yazmaya bile elimin varmadığı paçavra şeklinde kenara atılıyor.

 

Görüntüleri izlerken inanın içim dağlandı. O densiz, hadsiz kadının eliyle yerinden yırtarak kopardığı bu bayrak için yıllardır ne evlatlar, ne ana kuzuları can veriyor.

 

Şehidin evinin penceresine asılan Türk Bayrağı’nın yerinden sökülüp kenara fırlatılmasına mı yanarsın, yoksa bu bayrak için kızını kaybetmiş şehit baba Hüseyin Akgül’e yapılan hadsizliğe mi?

 

Ya da

 

Sonrasında bu hadsiz kadının Terörle Mücadele ekipleri tarafından 10 dakikada yakalanıp savcılığa teslim edildikten sonra elini kolunu sallayarak dışarıya çıkmasına mı yanarsın…

 

Oysaki

 

Türk Bayrağı devletin egemenliğini temsil eden değer olduğu için sadece vatan evlatları tarafından kutsal değerler içinde görülmüyor, kanunlarımızla da koruma altında bulunuyor. 765 sayılı TCK’ya göre bayrağa hakaret etmek suç.

 

765 sayılı TCK’nın 145. Maddesine göre,

 

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN...

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.