Turizmde son gelişmeler!..

Yapılan araştırmadan da anlaşıldığı üzere Turizm sektörü coronavirüsten oldukça etkilenmiş görünüyor. Önümüzdeki süreçte, aşıların yapılması ve alınan tedbirlere uyulması neticesiyle iyiye doğru giden bir sürece gireceğimizi ümit ediyorum.

Yayın: 07 Haziran 2021 - Pazartesi - Güncelleme: 07.06.2021 10:51:50
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1131 okunma
Google News

Turizm sektörü ülkemizin konumu ve ekonomik anlamda önemli yere sahiptir. Zarar görmemesi gereken sektördür. Her yıl biraz daha fazla gelişerek insanların yurtdışından döviz getirmelerine olanak sunuyor. Ülke ekonomisinin gelişmesini sağlayarak önemli yere sahiptir. Her yıl milyonlarca kişi ülkemize gelerek turizmin biraz daha gelişmesini etkiliyor.

 

Son iki yıldır Coronavirüs nedeniyle Turizm Sektörü çok kötü bir dönem geçirdi. 2019 Mart ayından beri özellikle Turist Rehberleri, acentalar ve konaklama tesisleri bu durumdan negatif yönde çok etkilendiler. 


Özellikle Turist Rehberlerimiz için bu dönemde onları destekleyici çalışmalar yapılması gerektiğini bir kez daha belirtmek istiyorum. Turist Rehberleri mesleklerini yapamadıkları için ekonomik olarak zorlanıyorlar. Bu konuda bir an önce harekete geçilmesi ve Turist Rehberlerinin sorununa çözüm getirilmesi gerekiyor. 


Geçenlerde Turizmdatabank.com bu dönemle ilgili bir araştırma gerçekleştirdi ve bir araştırmayı yayınladı. Bu araştırmaya göre, Türkiye'deki konaklama tesislerinin, koronavirüs salgını nedeniyle 2020 yılında 116 milyon geceleme kaybettiği belirlendi. 


Araştırmaya göre ayrıca, 2019'da 211.2 milyon geceleme yapılan tesisler, 2020 yılında 95.3 milyon gecelemeye ev sahipliği yaptı. Düşüşün yüzde 80'i yabancılardan, yüzde 20'si Türklerden kaynaklandı.

 

 

 

 

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLA...

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.