Tüm zamanların en yüksek Ocak ayı ihracatı gerçekleşti

Ticaret Bakanı Pekcan:"Ocak ayında İhracatımız, geçen yılın aynı ayına göre, 2 iş günü eksik olmasına rağmen, yüzde 2,5 artışla, 15 Milyar 48 Milyon Dolar olarak gerçekleşmiştir. Bu rakam tüm zamanların en yüksek Ocak ayı ihracat rakamıdır."

Ekonomi Yayın: 02 Şubat 2021 - Salı - Güncelleme: 02.02.2021 11:49:09
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1588 okunma
Google News

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan yaptığı açıklamada, ocak ayında ihracatın geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2,5 artış yaşadığını belirterek, ihracatın 15 milyar 48 milyon dolar olduğunu aktardı. Pekcan, "Bu tüm zamanların en yüksek ocak ihracatı" ifadelerini kullandı.

 

Pekcan açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

 

"Ocak ayında ithalatımız, geçen senenin aynı ayına göre yüzde 5,6 azalışla 18 milyar 123 milyon dolar oldu. Ocak ayı dış ticaret açığı 3 milyar 75 milyon dolar oldu. Bu, geçen sene ocak ayına göre yüzde 32'lik bir azalışa karşılık geldi.

 

Ocak ayı ihracat değerini, küresel ekonomide devam eden belirsizlik ortamı, ikinci dalga nedeniyle ticaret ortaklarımızda devreye konulan kısıtlamalar, teslimat sürelerindeki gecikmeler, lojistik maliyetlerdeki artışlar gibi gözlenen arz kısıtlarına rağmen önemli ve başarılı bir performans olarak görmekteyiz.

 

İhracatın ithalatı karşılama oranı ocakta geçen yılın aynı ayına göre 6,5 puan artışla yüzde 83, altın hariç ise yüzde 87 oldu"

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.