Trump'tan NATO'ya dikkat çeken teklif

ABD Başkanı Trump, Orta Doğu'daki ulusların da NATO'ya dahil edilmesi gerektiğini dile getirirken 'NATO-ME' adında yeni bir ittifak önerisinde bulundu.

Dünya Yayın: 10 Ocak 2020 - Cuma - Güncelleme: 10.01.2020 09:41:48
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
971 okunma
Google News

ABD Başkanı Donald Trump, NATO Genel Sekreteri Jens Stroltenberg ile NATO'nun Orta Doğu'daki süreçlere daha fazla müdahil olması konusunda iyi bir görüşme gerçekleştirdiğini açıkladı.

 

"NATO Orta Doğu'da daha fazla devreye girmeli. Dünkü konuşmamızda Genel Sekreterin bundan heyecan duyduğunu da gördüm." ifadesini kullanan Trump, Orta Doğu'da görev yapacak NATO unsurları için "NATO-ME" (Orta Doğu/Middle East) şeklinde bir isim önerisi bile olduğunu dile getirdi.

 

Orta Doğu'da bütün yükün kendi omuzlarında olduğunu ve bunun adil olmadığını söyleyen Trump, "NATO genişlemeli ve Orta Doğu'yu da dahil etmeli kesinlikle" dedi.

 

"OBAMA'NIN HATALARINA SON VERDİK"

 

ABD'nin İranlı General Kasım Süleymani'yi ortadan kaldırma gerekçelerinde haklı olduğunu savunan Trump, "O çok daha önce ortadan kaldırılmalıydı. Obama yönetiminin hatalarıyla İran rejimi finansal olarak güç kazandı ve bu paraları terörün finansmanında harcadı. Biz buna bir son verdik." diye konuştu.

 

"İRAN'A YENİ YAPTIRIMLAR GELİYOR"

 

İran'ın, Irak'taki 2 ABD üssüne yönelik füze saldırılarının karşılıksız kalmayacağını belirten Trump, "İran'a yaptırımları getirdik. Öncekiler ağır yaptırımlardı, şimdi bunlar ciddi şekilde daha da artırılıyor. Kısa süre önce bunları onayladım, Hazine Bakanlığı açıklayacak." yorumunu yaptı. Yeni yaptırımların kapsamına ilişkin yorum yapmaktan kaçınan Trump, açıklandığında herkesin bu yaptırımları göreceğini söyledi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.