Trump, Süleymani'nin neden öldürüldüğünü açıkladı!

ABD Başkanı Donald Trump, İranlı General Süleymani'nin ABD Büyükelçiliği'ni havaya uçurmayı planladığını ve bu sebeple öldürüldüğünü öne sürdü. Trump'ın bu iddiası Pentagon tarafından onaylandı.

Dünya Yayın: 10 Ocak 2020 - Cuma - Güncelleme: 10.01.2020 10:24:34
Editör -
Okuma Süresi: 52 sn.
958 okunma
Google News

ABD Başkanı Donald Trump, İran Devrim Muhafızları Ordusu Komutanı Kasım Süleymani'nin neden öldürüldüğünü açıkladı. Trump, Süleymani'nin ABD Büyükelçiliği'ni havaya uçurmayı planladığını öne sürdü. Trump'ın bu iddiaları, üst düzey bir Pentagon yetkilisi tarafından teyit edildi.

 

"BÜYÜKELÇİLİĞİMİZİ HAVAYA UÇURACAKTI"

 

Beyaz Saray'da gazetecilere açıklamalarda bulunan ABD Başkanı Donald Trump, "Tam bir canavar yakaladık ve onu öldürdük. Bunu çok önce yapmalıydık. Büyükelçiliğimizi havaya uçurmayı planladıkları için bunu yaptık" dedi.

 

PENTAGON ONAYLADI

 

Reuters'un haberine göre; üst düzey bir Pentagon yetkilisi, Başkan Trump'ın suikasta ilişkin açıklamalarını değerlendirdi. Reuters'a gizlilik kaydıyla konuşan yetkili, Bağdat Büyükelçiliği'ndeki protestoyu Süleymani'nin düzenlediğini söyledi ve büyükelçiliği patlatmak gibi bir komplonun bulunduğunu kabul etti.

 

Pentagon yetkilisi, ABD'nin aldığı istihbarata ilişkin ayrıntı vermedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.