Trump, polisin boğarak öldürdüğü siyahi Amerikalı hakkında ilk kez konuştu

ABD'de dolandırıcı olduğu iddiasıyla gözaltına alınan George Floyd, polisin diziyle boğazına bastırması sonucu boğularak can verdi. Ülkeyi ayağa kaldıran olayla ilgili ilk kez konuşan ABD Başkanı Donald Trump, "Çok, çok üzücü bir olay. Olayla ilgili rapor yarın bana ulaşacak" dedi.

Dünya Yayın: 28 Mayıs 2020 - Perşembe - Güncelleme: 28.05.2020 10:46:10
Editör -
Okuma Süresi: 56 sn.
1334 okunma
Google News

ABD Başkanı Donald Trump, dolandırıcı olduğu iddiasıyla gözaltına alınan George Floyd'un polis tarafından öldürülmesiyle ilgili yaptığı açıklamada, "Çok, çok üzücü bir olay. Olayla ilgili rapor yarın bana ulaşacak" ifadelerini kullandı.

 

PROTESTOCULAR POLİSLE ÇATIŞMAYA GİRDİ

 

ABD'nin Minneapolis eyaletinde George Floyd isimli bir vatandaş, dolandırıcılık şüphesiyle polis tarafından boğularak öldürüldü. Polisin boğazına dizini bastırarak canına kıydığı şahıs tüm eyalette protestoların başlamasına neden oldu. Binlerce kişi caddelere çıkıp polislerin tutuklanması için gösterileri yaptı. Gösterilerde şiddetin dozajı gittikçe artarken çoğunlukla siyahi olan protestocular polisle çatışmaya girdi.

 

TRUMP'TAN İLK AÇIKLAMA

 

ABD Başkanı Donald Trump, polisin diziyle boğazına bastırması sonucu boğarak öldürdüğü George Floyd hakkında ilk kez konuştu. Trump, yaptığı açıklamada, "Çok, çok üzücü bir olay. Olayla ilgili rapor yarın bana ulaşacak" dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.