Trump internet siyesini açtı

Amerika'nın eski Başkanı Donald Trump sosyal medya devlerinin yasağına karşı adım attı. Trump, destekçileriyle iletişim kurabilmek için kendisine ait bir internet sitesi açtı

Dünya Yayın: 31 Mart 2021 - Çarşamba - Güncelleme: 31.03.2021 14:34:16
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1557 okunma
Google News

Sosyal medya devlerinin yasaklarına karşı kendi internet sitesini kurdu. 20 Ocak'ta görevi Joe Biden'a devreden eski Amerikan Başkanı Donald Trump'ın sitesi yayına başladı.

 

Sitenin girişinde yer alan notta "Trump idaresinin mükemmel mirasını koruma, aynı zamanda ‘Her şeyden önce Amerika’ programını ilerletme, Amerika’nın gerçek harika geleceğini inşa etmek için toplumun her kesiminden Amerikalıları bilgilendirme, eğitme ve ilham verme' sözünü verdiği ifadeler yer aldı.

 

Sitede, Trump’ın Beyaz Saray’daki çalışmalarını özetleyen bilgiler yer alırken kullanıcılar, eski başkana ve eşi Melania Trump’a mesaj gönderebiliyor, onlardan selamlama talep edebiliyor ve etkinliklerine katılmak için randevu alabiliyor.

 

Trump’ın Başdanışmanı Jason Miller, “Kuracağımız platformun dünyanın en popüler site haline geleceğini ve tamamen oyun kurallarını değiştireceğini" düşünüyorum demişti.

 

Sosyal medya platformu Twitter, Amerikan kongresine yönelik baskı

nın ardından Trump’ın hesabını 'Daha çok şiddeti kışkırtma riski nedeniyle' kalıcı olarak askıya almıştı.

YouTube'dan video paylaşma yasağı gelmişti. FaceBook'un kurucusu Mark Zuckerberg, Trump’ın başkanlığının son gününe kadar sosyal medyasız kalacağını duyurmuştu.

 

Trump, 6 Ocak kongre baskınından bu yana hiç bir platformda paylaşımda bulunmadı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.