Trump'ın koronavirüse karşı önerdiği ilacı kullanan 3 kişi hastanelik oldu!

Nijerya'da ABD Başkanı Donald Trump'ın yeni tip koronavirüs tedavisinde iyi geldiğini öne sürdüğü bir ilacı kullanan 3 kişinin zehirlendiği belirtildi.

Dünya Yayın: 23 Mart 2020 - Pazartesi - Güncelleme: 23.03.2020 16:49:32
Editör -
Okuma Süresi: 43 sn.
858 okunma
Google News

ABD Başkanı Donald Trump'ın geçtiğimiz hafta korona virüsü tedavisinde iyi geldiğini öne sürdüğü klorokin isimli ilaç, Nijerya'da üç kişinin zehirlenmesine yol açtı. Nijeryalı yetkililer, Trump'ın sözlerinin ardından klorokin içen üç kişinin hastanede tedavi gördüğünü söyledi.

 

Nijerya'nın başkenti Lagos'ta üç kişi bu ilacı aşırı dozda aldı. Bu kişiler hastaneye kaldırılırken, yetkililer korona virüsüne karşı tedavi niyetine evde doktor gözetiminde olmadan bu ilacın kullanılmaması için resmi uyarıda bulundu.

 

ÖNERİLEN İLACIN SATIŞLARI 4 KAT ARTTI

 

Nijerya'da Trump'ın açıklamalarının ardından çok sayıda kişinin klorokin stokladığı, ilacın fiyatının bazı yerlerde dört kat arttığı belirtiliyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.