"Tedavi kadar sağlığı korumak da önemli"

Bursa İl Sağlık Müdürü Dr.Fevzi Yavuzyılmaz, koruyucu sağlık hizmetlerinin değerini vurgulamak amacıyla her yıl 3-9 Eylül tarihleri arasında kutlanan Halk Sağlığı Haftası kapsamında açıklamalarda bulundu.

Yayın: 08 Eylül 2021 - Çarşamba - Güncelleme: 08.09.2021 10:30:05
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
658 okunma
Google News

 Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz, son yıllarda özellikle de pandemi ile birlikte önemi bir kez daha öne çıkan Halk Sağlığı Haftası'nın  bu yılki temasının 'Afet ve Olağandışı Durumlarda Çevre Sağlığı Hizmetleri' olarak belirlendiğini kaydetti. Dr.Yavuzyılmaz, afetlerde ve diğer dönemlerde verilen çevre sağlığı hizmetleri arasında nitel fark olmadığına dikkat çekti. İl Sağlık Müdürlüğü Çevre Sağlığı ekiplerinin afet ve olağandışı durumlarda da ilgili kurum ve kuruluşlar ile koordineli bir şekilde çalışarak sahada görev almakta olduğunu dile getiren Dr.Yavuzyılmaz, “Ayrıca vektörel hastalıkları önlemek amacıyla vektör üreme yerlerinin tespit edilmesi haşere ve kemiricilerin kontrol altına alınması ve katı atıkların bertaraf edilmesi gibi çevre sağlığını ilgilendiren birçok konuda gereken kontrollerin yapılması ile bulaşıcı hastalıkları önlemek ve salgın riskini azaltmak için olay anından itibaren olay yerine intikal edilmekte ve hızlı bir şekilde müdahale etmekteyiz” ifadelerini kullandı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.