TDYTB Başkanı Tatlıoğlu: 'Yangınlar üzerinden kimse siyaset yapmasın'

Türkiye’nin en büyük Yörük ve Türkmen dernekleri teşkilatlanmasına sahip olan Türk Dünyası Yörük Türkmen Birliği’ne bağlı başkanlar, orman yangınlarında en büyük acının ve kaybın yaşandığı Antalya’da Yörük ve Türkmen dernekleri temsilcileriyle bir araya gelerek bölgede incelemelerde bulundu ve mağdur vatandaşlarımızı ziyaret etti.

Yayın: 05 Ağustos 2021 - Perşembe - Güncelleme: 05.08.2021 17:30:50
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
621 okunma
Google News

Antalya Yörük Beyi Hamdi Sarıca ve Yörük Türkmen Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Salih Toros’un ev sahipliğinde gerçekleşen geniş katılımlı toplantıda  bölgedeki yangınlarla ilgili son durum ile bölgeye yapılması gereken yardım konuları ve bundan sonra  izlenecek yol haritası belirlendi.

Toplantı sonrası açıklama yapan TDYTB Başkanı İrfan Tatlıoğlu, orman yangınlarıyla ülkemizin büyük bir felaketle karşı karşıya bulunduğunu söyleyerek” Ülkemizin doğal bakımdan en güzel, bitki örtüsü ve su bakımından en verimli bu bölgenin halkı tarım ve hayvancılıkla, çiftçilikle uğraşan kardeşlerimizdir. Bu kardeşlerimiz aynı zamanda ormanlarımızın doğal bekçileridir. Maalesef, şu anda yaşamakta olduğumuz tarihimizin en büyük orman yangınlarından en çok etkilenen, mağdur olan bu kardeşlerimiz olmuştur.Elbette onların  yaşadığı acıyı anlamamız mümkün değil, alevlerin içinde  yakınlarını, evlerini, işlerini, hayvanlarını, topraklarını, tüm birikimlerini ve dahası mezarlıklarını kaybettiler. Bu ülkede nerede bir vatan evladımız varsa onun duyduğu acı hepimizin acısıdır. Üzüntümüzü anlatacak kelime bulmakta zorlandığımızı ifade ediyoruz”dedi.

DEVLET- MİLLET EL ELE BU FELAKETİN ÜSTESİNDEN GELECEĞİZ

TDYTB Başkanı İrfan Tatlıoğlu yangınların başlamasıyla beraber devletimizin tüm kurum ve kuruluşlarıyla beraber işinin başında olduğunu, köylülerimizi yalnız bırakmadığını belirtti. Tatlıoğlu”Bir haftadır devletimiz tüm kurumlarıyla, belediyeler, siyasi partiler ve STK’lar,köylüler ve gönüllü yangınların söndürülmesi ve yaraların sarılması için büyük bir mücadele veriyor. Mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıkları ile nem oranlarının düşmesi ve rüzgarın etkisiyle yangınların kontrol altına alınmasında zorluk çekildiğini hep birlikte görüyoruz. Mücadelede bulunan tüm görevlilere ve halkımıza şükranlarımızı sunarken,  bu yangınların peş peşe aynı anda çıkmasının ve bu kadar büyük alana yayılmasının doğal sonuç olmayacağını ve arkasında belli bir takım sabotaj olduğu şüphelerini de taşıdığımızı belirtmek istiyoruz” diye konuştu.

BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİ BOZAMAYACAKLAR

Tatlıoğlu bu elim felaketten  belli bir takım mihrakların fitne, fesat ve kargaşa çıkarmak amacında olduklarını ama bu  ortama ülkeyi asla çekemeyeceklerini de söyledi.

 Tatlıoğlu sözlerini şöyle bitirdi:

Ne yazık ki bu acıdan medet umanların varlığına da hep beraber şahit oluyoruz. Bilinmeli ki,biz bu topraklarda yörük ve Türkmenler var olduğumuz sürece  asla kardeşliğimizi bozamayacaksınız, ülke sevdalılarını birbirine düşüremeyeceksiniz. Bin yıldır bu topraklara kin ve nefret tohumları ekmeye çalıştılar ama bu topraklarda bu tohumlar bitmedi, bitmezdi. Çünkü biz bu toprakların bekçisiyiz. Bugün ister kendiliğinden isterse bilerek ormanlarımız yakılsın. Biz devletimizle ve milletimizle kol kola girer yeniden bu toprakları yeşertiriz, yeniden evlerimizi kurar, hayvanlarımızı otlatırız.  Köylerimize, ormanlarımıza  ve vatanımıza sahip çıkmak için  ayaktayız. Yangınlardan etkilenen ve mağdur olan halkımızın da  yaralarını en kısa zamanda millet olarak saracağız. Çünkü bizler dünyada eşi ve benzeri olmayan  vatan sevdası ve kardeşlik duygusuna sahip milletiz”.

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.