TBMM'de arbede! Vekiller birbirlerinin üzerine yürüdü

Meclis'te 2020 bütçe görüşmeleri sırasında AK Partili vekillerle CHP'li vekiller arasında Tank Palet Fabrikası tartışması arbedeye neden oldu. Vekiller yaşanan tartışmada birbirlerine küfür etti. Gerginlikle birlikte Meclis Başkanı oturuma ara verdi.

Siyaset Yayın: 11 Aralık 2019 - Çarşamba - Güncelleme: 11.12.2019 13:17:54
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
960 okunma
Google News

TBMM'de 2020 bütçe görüşmeleri devam ettiği sırada CHP'li ve AK Partili vekiller arasında Tank Palet Fabrikası tartışması nedeniyle arbede çıktı. Hararetli tartışmada vekiller birbirine küfür etti. Meclis'teki tartışmayla birlikte oturuma ara verildi.

 

TANK PALET FABRİKASI TARTIŞMASI

 

Bütçe görüşmelerinin sürdüğü Meclis'te tansiyon yükseldi. Tank Palet Fabrikası'nın özelleştirilmesine ilişkin CHP kanadından sert eleştiriler geldi. Kürsüde CHP'li vekil Süleyman Bülbül, "Bu milletin dişinden, tırnağından çocukların rızkından bağışlarıyla toplanan Tank Palet Fabrikası'nı Katarlılara peşkeş çektiler" dedi. Vekilin bu sözleri Meclis'te gerginliği yükseltti.

 

"SİZDEN KORKAN NAMERT OLSUN"

 

Bülbül'ün sözlerine AK Partili Bülent Turan cevap verdi. Turan, "Koç grubu alsaydı ağzınızı bile açmayacaktınız. En güzel rakamı veren şirket ihaleyi kazandı"dedi. Turan bu açıklamaları yaparken CHP sırasından tepkiler geldi. Turan, "Sizden korkan namert olsun" dedi. Bu sözler sonrası gerginlik daha da tırmandı. İki partinin vekilleri birbirlerinin üstüne yürüyüp küfür etti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.