TBMM Başkanı Şentop: “Askeri/bürokratik darbe her yerde gayrimeşrudur”

Tunus'ta yaşananlar sonrasında Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop, sosyal medya hesabından üç dilde paylaştığı mesajında, "Askeri/bürokratik darbe her yerde gayrimeşrudur; Tunusta da gayrimeşrudur" dedi.

Gündem Yayın: 26 Temmuz 2021 - Pazartesi - Güncelleme: 26.07.2021 09:30:09
Editör -
Okuma Süresi: 28 sn.
702 okunma
Google News

 Tunus'ta yaşananların endişe verici olduğunu kaydeden TBMM Başkanı Mustafa Şentop, sosyal medya hesabından Türkçe, İngilizce Arapça dillerinde paylaşımda bulundu. Şentop, paylaşımında, "Tunus'ta yaşananlar endişe vericidir; seçilmiş parlamentoyu ve milletvekillerini görev yapmaktan men eden kararlar anayasal düzene karşı darbedir. Askeri/bürokratik darbe her yerde gayrımeşrudur; Tunus'ta da gayrımeşrudur. Tunus halkı anayasal düzene ve hukuka sahip çıkacaktır" ifadelerini kullandı.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.