Taş Bademleri oyunu Bursa'da izleyici ile buluşuyor

Bursa Devlet Tiyatrosu AVP Sahnesinde Remzi Özçelik’in yazdığı “Taş Bademleri” adlı oyun uzunca bir aradan sonra tekrardan izleyicisiyle buluşacak..

Yayın: 13 Aralık 2021 - Pazartesi - Güncelleme: 13.12.2021 11:30:27
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
416 okunma
Google News

Bursa Devlet Tiyatrosu sanatçısı Berrin Kulya Balkanlar’ın yönettiği oyunda; Hatice Sezer, Işıl Öztürk Sehlikoğlu, Nejat Orbay Sehlikoğlu, Gizem Türköz, Çağrı Dulun, Salih Cem Şener, Akif Oktay, Emine Irmak Bavkır, Zeynep Yılmaz, Rabia Tutal, Irmak Şahin, Cansu Yılmaz, Erdem Erdoğan ve Meriç Taner Kadıoğlu rol alıyorlar.

Dekor tasarımı Bekir Beğen’e, kostüm tasarımı Tuğçe Özdemir’e, ışık tasarımı Şükrü Kırımoğlu’na, müzikleri Oktay Köseoğlu’na, koreografisi Ömür Uyanık’a ait oyunun konusu;

“Biri düğün günü kocasını, diğeri hapishanede oğlunu kaybeden iki kadın, yani Taş Bademleri. Kezban ve minik kızı ,yıllardır söndüremedikleri kin ve öfke ile yanıp, tutuşmaktadırlar. Bu inatçı ve dirençli iki kadını sevgiyle yumuşatmaya çalışan Doktor Aziz ve öğretmen Nevin’in hikâyesidir oyunumuz. Onlar okullarında aldıkları aydınlıkla ilerlerken, zorlandıkları noktada Hatip Dede’den yardım isterler. Batıl düşüncelerin, kinin insanı ne hale getirdiğini Taş Bademleri ile vurgulayan yazar, sevginin nelere hükmedeceğini anlatmaya çalışır.”

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.