Tarihi Bursa evleri yeniden hayat buldu

Osmangazi Belediyesi, Tayakadın Mahallesi'nde 16'ıncı ve 19'uncu yüzyıllardan kalma sivil mimarlık örneği yapıları aslına uygun şekilde yeniden inşa ederek bölgedeki tarihi dokuyu ortaya çıkarıyor.

Yayın: 03 Temmuz 2020 - Cuma - Güncelleme: 03.07.2020 17:05:33
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1223 okunma
Google News

 

Bursa'nın tarihsel kimliğini en yoğun şekilde hissettiren bölgelerden biri olan Tayakadın Mahallesi'nde mülkiyeti Ticaret Borsası'na ait 11 sivil mimari örneği yapı, Osmangazi Belediyesi tarafından yeniden ayağa kaldırılıyor.

 

 

Çalışmalar kapsamında şimdiye kadar 5 SMÖ yapının inşaatı tamamlanırken, 6'ıncı yapının inşaat çalışmalarına başlandı. Bursa'nın geleneksel mimarisinin izlerini taşıyan yapılar, Bursa Kültür Adası ve Ördekli Kültür Merkezi ile bütünleşen kültür ve turizm aksı oluşturacak.

 

Tarih Adım Adım Ortaya Çıkıyor

 

Doğanbey Otoparkı yanındaki alanda inşa edilen SMÖ yapıları inceleyen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Bursa'daki tarihi dokuyu gün yüzüne çıkarmak için çalıştıklarını belirtti.

 

 

Tarihi ve kültürel mirasın korunup yaşatılmasına yönelik çalışmalarda öncü belediye olduklarını ifade eden Dündar, "Osmangazi Belediyesi olarak şehrimize, tarihimize ve kültürümüze sahip çıkıyor, sahip olduğumuz tarihi eserleri yenileyerek tekrardan ayağa kaldırıyoruz. Daha önce Kiremitçi Mahallesi'nde yer alan iki tarihi yapıyı yeniden ortaya çıkardık. Son olarak Doğanbey Kentsel Dönüşüm Projesi'nde bulunan mülkiyeti Ticaret Borsası'na ait 5 SMÖ yapıyı da belediye olarak inşa ettik. Bu yapıları, Ticaret Borsası kendi ihtiyaçları için kullanmaya başladı. Şu anda yeni binanın inşaatına başladık. 500 metrekare alan üzerine inşa edilecek özgün yapıyı Ticaret Borsası idari bina olarak kullanacak. Bu bölgede tarihi dokunun geleceğe aktarılması noktasında özel ve güzel bir çalışmaya imza attık" diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.