Tarih verildi: Rusya, Türkiye uçuşlarına başlayabilir

Forbes, geçtiğimiz günlerde turizm tesislerini yerinde incelemek için heyet gönderen Rusya’nın 1 Temmuz’dan itibaren Türkiye’ye uçuş yasağını kaldırma seçeneğini değerlendirdiğini söyledi.

Gündem Yayın: 18 Haziran 2021 - Cuma - Güncelleme: 18.06.2021 11:30:10
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1080 okunma
Google News

Forbes Rusya’nın iki kaynağa dayandırdığı haberine göre, Rusyanın koronavirüsle mücadele merkezinin 1 Temmuzdan itibaren Türkiye’ye uçuş yasağını kaldırma seçeneğini değerlendirdiği belirtildi.

İlgili departmanlardan kaynakların Forbesa verdiği demeçte, seçeneğin değerlendirildiğini ve en büyük havayollarından birindeki bir kaynağın durumu doğruladığını söyledi.

Forbesin iki kaynağı, henüz nihai bir karar olmadığı bildirilirken ancak Rusya için popüler bir tatil bölgesi olan Türkiye’nin seyahat kısıtlaması altında olmasının Rusya’daki plajlarda yoğunluğu artırdığını ve bu durumun da korona virüs vakalarını yükselttiğini bildirdi.

İlgili departmanlardan kaynak, “Ülkedeki insidansta (100 binde vaka sayısı) keskin bir sıçrama göz önüne alındığında, koronavirüs vaka sayısının istikrarlı bir şekilde düştüğü Türkiye ile uçuşları açmak şimdi daha güvenli görünüyor” dedi.

Kaynak, ilk olarak haftada yedi uçuş seferinin açılabileceğinin altını çizdi.

 

HEYET GÖNDERMİŞLERDİ

Rusya, geçtiğimiz günlerde güvenli turizm uygulamalarını yerinde incelemek amacıyla Türkiyeye heyet göndermişti.

Rusyadan gelen heyet Türkiyedeki güvenli turizm tedbirlerini yerinde incelerken hazırlanacak rapor sonrasında nihai kararın verileceği belirtilmişti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.