Süleymani'nin ölüm görüntüleri basına sızdırıldı

Süleymani suikastından hemen sonra çekilen görüntüler basına sızdırıldı. Görüntüleri kayda alan ABD özel harekat ekiplerinin, Süleymani'nin bulunduğu konvoyu 2 kilometre uzaktan takip ettiği de ortaya çıktı.

Dünya Yayın: 14 Ocak 2020 - Salı - Güncelleme: 14.01.2020 11:18:09
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1602 okunma
Google News

ABD'nin gerçekleştirdiği Kasım Süleymani suikastına ilişkin yeni görüntüler ortaya çıktı. ABD özel harekat mensuplarının konvoyu iki kilometre uzaktan takip ettiği ve suikastın detaylarını kayda aldığı ortaya çıktı.

 

KONVOYU TAKİP ETMİŞLER

 

İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'yi taşıyan konvoyun vurulduğu sırada bir ABD özel harekât ekibinin konvoyu takip ettiği ortaya çıktı. Özel harekât mensuplarının, SİHA saldırısının ardından suikasttan geriye kalan kalıntıların resimlerini çektiği ortaya çıktı.

 

 

CESEDİN SÜLEYMANİ'YE AİT OLDUĞUNU DOĞRULADILAR

 

Fox News'un ulaştığı bilgiler ve görüntülere göre ABD özel harekât mensupları Bağdat Uluslararası Havalimanı'ndan çıkan konvoyu yaklaşık iki kilometre uzaktan takip ediyordu. ABD SİHA'sı konvoyu vurup Süleymani'yi ve diğer dokuz kişiyi öldürdükten sonra ekip "bomba hasar ölçümü" denen prosedürü uygulamak için konvoyun kalıntılarına gitti.

 

Özel harekât mensupları cesetlerden birinin Süleymani'ye ait olduğunu doğrulayıp, doğru konvoyun haber alındığını bildirdi ve olay yerinin fotoğraflarını çekti.

 

 

KOPMUŞ UZUVLAR VE KANLI CESETLER SERVİS EDİLDİ

 

Görüntülere bir hükûmet kaynağından ulaştığını belirten Fox News, bazı görüntülerde kopmuş uzuvlar ve kanlı cesetler göründüğü için fotoğrafların bulanıklaştırıldığını bildirdi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.