Soylu'dan Gara şehitleri için çarpıcı açıklama! Misafir etmediler, işkence yaptılar

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, PKK tarafından alıkonulup Gara'da şehit edilen 13 vatandaşımız ve operasyona dair açıklamalar yaptı. Soylu, "13 masum insanın kafasına kurşun sıktılar. 6 yıldır ellerinde işkence ettiler. Birilerinin dediği gibi misafir etmediler. doğrudan işkence ettiler, sonunda da öldürdüler." ifadelerini kullandı.

Gündem Yayın: 19 Şubat 2021 - Cuma - Güncelleme: 19.02.2021 11:07:51
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1155 okunma
Google News

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara'da 107. Dönem Kaymakamlık Kursu Açılış Programı'nda konuştu. Terör örgütü PKK'nın şehit ettiği 13 vatandaşımıza ve Gara operasyonuna da değinen Soylu, "Hesabı herkes açık açık konuşsun. Bize karşı farklı bir davranışları olur ölçüsüyle hareket ediyor. Herkesi yakar. bu dünyada da öteki dünyada da." dedi.

 

"6 YILDIR İŞKENCE ETTİLER"

 

Soylu, konuşmasına şu ifadelerle devam etti: "Geçen hafta Gara'da 13 masum insanın kafasına kurşun sıktılar. 6 yıldır ellerinde işkence ettiler. Birilerinin dediği gibi misafir etmediler. doğrudan işkence ettiler, sonunda da öldürdüler. Üniversitelerde slogan atan devrim devrim diye kafa ütüleyen bayatlamış sol örgütlerden bir tane kınama var mı? yoktur. Olmaz da olamayacak da.

 

"TERÖRİST DEYİNCE KIZIYORLAR"

 

Teröriste terörist diyoruz. Dediğimiz zaman bizi eleştiriyorlar. Öcalan için özgürlük yapan, eylem yapan insana biz ne diyelim. Geçenlerde sırf yalakalık olsun diye yine vekiller sözde tecrit kalksın özgürlük gelsin diye açıklama yapmaya kalktılar. Yapabilirler mi? Yaptırır mıyız? Buna müsaade eder miyiz? O siyasi partiye tepki verdiğimizde bunu diyemezsiniz, 6 milyon insanı temsil ediyor diyorlar. O temsil ettiğin insandan bazıları 537 gündür kapında bekliyor. Hakaret edeceğinize ilgilenseydiniz."

 

TBMM'de geçtiğimiz günlerde bir konuşma yapan Soylu, alıkonulan vatandaşlarımız için HDP'li Pervin Buldan'a ulaştıklarını, Buldan'ın ise kendilerine dönüp "Çocukları biraz misafir edecekler, sonra bırakacaklar" dediğini söylemişti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.