Sosyal medya fenomenine ahlaksız teklif! Bir bir ifşa etti

İngiltere'de reyting rekorları kıran reality şov programı Love Island'a Aşk Adası katılarak ünlenen Tyne-Lext Clarson, 19 yaşında ilk uygunsuz teklifini aldığını, akşam yemeği ve içki karşılığında 20 bin sterlin (yaklaşık 154 bin TL) önerildiğini anlattı.

Dünya Yayın: 21 Ocak 2020 - Salı - Güncelleme: 21.01.2020 14:01:55
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
1577 okunma
Google News

Katıldıkları reality şovlardan sonra şöhrete kavuşan, modellik yapan, sosyal medyada fenomen olan internet ünlüleri, kendilerine gelen ahlaksız teklifleri deşifre etti. BBC'ye konuşan influencer'lar, özellikle Instagram üzerinden yüzlerce teklif aldıklarını, söz konusu tekliflerde büyük meblağların döndüğünü de ekledi.
 

BBC Victoria Derbyshire programına konuşan sosyal medya ünlüleri, her gün tanımadıkları insanlar tarafından cinsel ilişki karşılığı para teklifi aldıklarını anlattı. İçlerinden biri, "sosyal medyanın, erkeklerin bir sonraki cinsel ilişkilerin için bir katalog haline geldiğini" söylüyor.

 

İngiltere'de reyting rekorları kıran reality şov programı Love Island'a Aşk Adası katılarak ünlenen Tyne-Lext Clarson, "Bu adeta lüks hayat kadınlığı" diyor.
 

Aldığı mesajların ve uygunsuz tekliflerin kendisine özel olmadığını farkında olan Tyne-Lext Clarson, "Bana böyle mesajlar attıklarına göre Instagram'da binlerce güzel kıza benzer mesajlar yolluyorlardır" diyor.
 

Clarson, 19 yaşında ilk uygunsuz teklifini aldığını, akşam yemeği ve içki karşılığında 20 bin sterlin (yaklaşık 154 bin TL) önerildiğini söylüyor.
 

Clarson, Love Island programına katılıp ünlü olduktan sonra bir ajansın mail atarak Dubai'de beş gece karşılığı 50 bin sterlin önerdiğini anlatıyor.
 

Üstelik bunun karşılığında gizlilik anlaşması imzalayarak orada olanları kimseye anlatmama sözü vermesinin istendiğini belirtiyor.8
Teklifi reddettiğini belirten Clarson, Instagram'da lüks ürünleri ücretsiz olarak alamayan ve zorlanan influencer olma heveslilerinin bu tür tekliflere daha açık olmak zorunda kalabileceğinden endişeli.
 

Bu gibi ahlaksız teklifler aldığını açıklayan ve kendisine gönderilen uygunsuz mesajları deşifre eden bir başka isim de Rosie Williams...
 

Instagram'da 840 bin takipçisi olan Williams, Love Island'ın üç sezonunda yer aldıktan sonra Dubai'de bir adama bir yıl eşlik etme teklifi almış.
 

Rosie Williams'a, adama bir yıl eşlik edip, istediği tüm kıyafetler ve çantaların alınması karşılığında 100 bin sterlin (yaklaşık 770 bin TL) teklif edilmiş.
 

Aldığı mesajları BBC'ye gösteren Williams, sosyal medya kullanıcılarının buna hazırlıksız yakalandığını söylüyor:

 

"Ünlenirken troller, hayatınızın dramatik bir şekilde değişeceği gibi konularda uyarılar alırsınız ama kimse erkeklerin sizi satın alabileceği hakkında uyarmaz.


"Bu konu sosyal medya ünlüleri arasında tartışılmıyor. Bazılarımız karşılığı seks yapmadığımız için bunu tartışmaya ihtiyaç duymuyor ya da bazılarımız da geçmişte bunu yaptığımız için tartışmaya utanıyor."
 

Victoria Derbyshire programının yapımcıları, ünlü sosyal medya kullanıcılarından bazılarının aldığı mesajları gördü. Bu mesajlar arasında erkeklerin doğrudan para karşılığı cinsel ilişki talep ettiği mesajların yanı sıra, zengin müşterileri adına mesaj atan aracılar da vardı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.