Sigarada düz paket uygulaması bugünden itibaren başladı

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan düzenlemeye göre tütün mamullerinde düz ve standart paket uygulaması bugün başladı. Düzenlemeye uymayanlara 20 bin TL ceza kesilecek.

Gündem Yayın: 05 Aralık 2019 - Perşembe - Güncelleme: 05.12.2019 14:18:27
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1135 okunma
Google News


Tarım ve Orman Bakanlığınca yapılan düzenlemeyle sigara başta olmak üzere tütün mamullerinde düz ve standart paket uygulaması bugün başladı. Aykırı davrananlara ise 20 bin TL ceza kesilecek.
 

PİYASADA ESKİ TİP PAKET BULUNMAYACAK

 

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, bugünden itibaren artık eski paketlerle tütün mamulleri üretilmeyecek. 5 Ocak 2020'den itibaren ise sadece yeni standart paketlerin satışı yapılabilecek ve piyasada eski tip paket bulunmayacak. 5 Ocak'a kadar yeni paketlerle üretim yapılacağı gibi mevcut paketlerin piyasadaki satışı devam edecek.
 
 
Bugünden itibaren başlayacak olan düz ve standart paket uygulamasıyla paketlerin çeşitli renklerinden ve grafik tasarımlarından kaynaklanan çekiciliğinin ve yanıltıcı özelliğinin ortadan kaldırılması, sağlık uyarıları mesajlarının caydırıcı etkisinin artırılması hedefleniyor.
 

 

Düzenlemeyle tütün mamulleri paketlerin rengi, 'Pantone 448 C Mat' bitişli tek renk olarak belirlendi. Marka, ayırt edici ibare ve diğer zorunlu bilgilerin yazım şekli, rengi, konumu standart hale getirildi, markanın logosu, simgesi veya sair işaretleri kaldırıldı.

 
 
20 BİN TL CEZASI VAR
 

Satış alanlarında sigaralar görünen alanlardan kaldırılarak tezgah altında kapalı dolaplarda muhafaza edilecek. Uygulama aykırı davrananlara yönelik ise 20 bin TL para cezası ve 20 gün işletme kapatma cezası öngörülüyor. Para cezasının yanı sıra kural ihlalinde ısrar edenlere ise her defasında yirmi günden bir aya kadar kapatma cezası verilecek.
 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.