Seçim Yasası’nda hangi düzenlemeler var?

”Başkanım, kırmızı bayrağımızın rengini, yeşil renk imanımızı, İslamı,Sarı renk bolluğu, bereketi, mor renk hoşgörüyü ve sevgiyi, beyaz renk Türk duruluğunu, sadeliği ve temizliği simgeler.Bu keyfiye milletimizin birlik ve beraberliğinin, kardeşliğinin ve devletimizin ebediyete kadar varlığının simgesidir.“dediğinde boynundan çıkardı ve” artık bu benim için daha bir değerli”

Yayın: 22 Haziran 2021 - Salı - Güncelleme: 22.06.2021 10:35:35
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
1396 okunma
Google News

Türkiye  son 200 yılın en büyük yönetim  değişikliğini gerçekleştirdi. Parlamenter Sistemden bir nev’i yarı başkanlık diye nitelendirilen Türk Tipi Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçiş yaptı.

 

Ancak, bu sistemin beraberinde getirdiği pek çok yapısal eksiklikler ile mevzuat  boşlukları  ve uygulamada yaşanan sıkıntılar  yeni sistemin başta yeni bir anayasa olmak üzere  seçim kanunu ile siyasi partiler kanunun gibi bir takım  yeni düzenlemelerle güçlendirilmesi gereğini doğurdu.

 

 

 

Bu noktada, AK Parti bir süredir Siyasi  Partiler Kanunu ve  Seçim Yasası üzerine  değişim çalışması yürütüyor. Seçim mevzuatında gerekli uyum düzenlemelerini sağlamak amacıyla Siyasi ve Hukuki İşler Başkanlığınca bir taslak metin hazırlıyor. Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı Başkanlığında oluşturulan komisyon ilk taslak metni bir süre önce Cumhurbaşkanı Erdoğan’la paylaşmıştı. Sunuma komisyon üyesi olarak Bursa eski İl Başkanı ve Milletvekili Siyasi ve Hukuki İşler Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Tunçak da katılmıştı.

 

 

 

 

                                                       *****                         *****                           *****

 

 

İşte biz de Osmangazi Yörük ve Türkmen Derneği Başkanı Dinçer Akyel’le birlikte geçtiğimiz hafta tüm siyasi partilerin merakla beklediği değişimi içeren metni hazırlayan bu birimi ziyaret ettik.

 

Önce AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı Hayati Yazıcı ile görüştük. Derneğin faaliyetlerini anlatıp Osmanlı Sancağı’nı hediye edip, boynuna Yörük poşusu olarak bilinen, Oğuzlardan bu yana kültürel miras değerine sahip Keyfiye’yi bağladık.

 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı anladığım kadarıyla bugüne kadar boynuna böyle bir keyfiye bağlamamış. İlgisini çekti ve içindeki renklerin anlamını sordu.

 

Başkan Dinçer Akyel,”Başkanım, kırmızı bayrağımızın rengini, yeşil renk  imanımızı, İslamı,Sarı renk bolluğu, bereketi, mor renk hoşgörüyü ve sevgiyi, beyaz renk Türk duruluğunu, sadeliği ve temizliği   simgeler.Bu keyfiye milletimizin birlik ve beraberliğinin, kardeşliğinin ve  devletimizin ebediyete kadar varlığının simgesidir.“dediğinde  boynundan çıkardı ve” artık bu benim için daha bir değerli”dedi.

 

Ardından Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Tunçak’ı makamında ziyaret ettik.Kendisiyle Bursa ve Ülke  siyasetini konuştuk.Tabii bu arada Seçim Kanunu ve Siyasi Partiler Kanunu taslağına katkı koyan isimlerden olduğu için içeriğine ilişkin  ısrarlı sorularıma cevap vermedi. Sadece”Cumhurbaşkanımız’ın da yakından takip ettiği ve önemsediği bu düzenleme Türkiye’nin demokratik  yapısına büyük katkı sağlayacak” demekle yetindi.

 

Söz konusu taslak metin AK Parti ve MHP heyetlerinin ortak  incelemesinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin onayına sunulacak. Her iki liderin son incelemesinin  ardından da siyasi partilerin genel başkanlarına gönderilecek…

 

 

AK PARTİ CAMİASI BU DÜĞÜNDE BULUŞTU

 

Cuma akşamı AK Parti’nin eski İl Başkanı Cemalettin Torun’un kızının nikah merasimi vardı.Benim de davetli olduğum bu düğün partinin son yıllarda gördüğü ve adeta hasret kaldığı “en büyük birlik ve beraberlik buluşmasına” sahne oldu diyebilirim. Milli Görüş kökeninin etkili isimlerinin, AK Parti’nin 20 yıllık siyasi tarihinde  teşkilatlarda görev almış  il, ilçe, yönetici, belediye başkanı, milletvekillerini eski ve yeni demeden bir araya getiren düğün, parti içi kırgınlıklar ve küslüklerden dolayı dışarıda kalan isimleri, emektarları da bir araya getirmesi bakımından anlamlı idi.

 

 

 

 

 

 

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLA....

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.