RUMELİSİAD'dan aşure ikramı

Türkiye’deki ve Balkanlardaki sesi olmak ve dünyaya tanıtmak vizyonu ile çalışmalarını Bursa'da sürdüren RUMELİSİAD, sosyal sorumluluk etkinlikleri çerçevesinde Türk geleneklerini de yaşatmaya devam ediyor.

Yayın: 02 Eylül 2021 - Perşembe - Güncelleme: 02.09.2021 10:30:04
Editör -
Okuma Süresi: 46 sn.
397 okunma
Google News

RUMELİSİAD, muharrem ayı nedeniyle Bursa’nın farklı mahallelerinde aşure dağıttı. Zafer, Mollaarap mahallelerinde ve Ulucami yanındaki Orhan Parkı’nda aşure dağıtımı gerçekleştirdiklerini belirten RUMELİSİAD Başkanı Zarif Alp, “Bugün farklı mahallelerde aşure ikramında bulunduk. Bilindiği üzere aşure, toplumumuzda dayanışmanın önemini gösteren en belirgin simgelerden biri. Herkesin muharrem ayını gönülden kutluyorum. Bu ayın manevi değerini hiçbir zaman unutmayacağız ve geleneklerimizi sürdürmeye devam edeceğiz” dedi. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın da katıldığı etkinlikte, muharrem ayının önemi ve aşurenin geleneksel değeri bir kez daha yansıtıldı. Alinur Aktaş toplamda 2 bin kişilik aşure dağıtarak vatandaşlarla sohbet etti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.