Putin'in Türkiye'ye karşı son hamlesi bardağı taşırdı

Rusya, dün İdlib'de gerçekleşen saldırıda 2 askerimizi şehit eden Esed rejimine askeri desteğini sürdürüyor. Son olarak, Türkiye'nin Rusya'ya hava sahasını kapatması nedeniyle Rusya, Esed rejimine yaptığı savaş uçağı takviyesini Hazar Denizi üzerinden gerçekleştirdi.

Dünya Yayın: 21 Şubat 2020 - Cuma - Güncelleme: 21.02.2020 11:51:38
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1171 okunma
Google News

Rusya, Türkiye'nin hava sahasını Rus askeri kargo uçaklarına kapatması nedeniyle Suriye'ye SU-24 savaş uçaklarını Hazar Denizi üzerinden sevk etti.

 

İdlib'de rejim güçlerinin Türk ordusuna saldırıda bulunması ve Rusya'nın rejime destek vermesinden sonra Türkiye - Rusya arasındaki ipler iyice gerildi. Rejime destek vermek için Suriye'ye savaş uçağı ve askeri mühimmat sevkıyatına devam eden Rusya'nın Türkiye üzerinden askeri kargo uçaklarının geçişinin yasaklandığı öğrenildi.

 

TAKVİYE HAZAR DENİZİ ÜZERİNDEN

 

Rus basını Şubat ayı itibariyle Türkiye'nin Rus askeri kargo uçaklarına hava sahasını kapattığını yazarken dün akşam saatlerinde Rusya'nın Suriye'ye savaş uçağı takviyesi yaptığı belirtildi. Rus basını, Rus askeri yetkililere ve Rus sivil hava radar istihbarat servislerine dayandırarak verdiği haberde, Rusya'nın Tu-154M tipi askeri kargo uçağıyla Hazar Denizi üzerinden Suriye'de bulunan Su-24 savaş uçaklarını takviye ettiğini okuyucularına aktardı. Rusya Savunma Bakanlığından ise bu haber ve iddialar üzerine henüz bir açıklama yapılmadı.

 

İDLİB'DE 2 ŞEHİT

 

Suriye'de sivillere yönelik saldırılarına devam eden Esed rejimine bağlı güçlerin dün gerçekleştirdiği hava saldırılarında 2 askerimiz şehit düşmüştü.

 

Öte yandan 3 Şubat'ta da Suriye'nin İdlib kentinde rejim unsurlarınca yapılan yoğun topçu atışı sonucu 7 askerimiz ile 1 sivil personel şehit olmuştu. Aynı saldırıda 13 askerimizin de yaralandığı bildirilmişti.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan saldırı ile ilgili aynı gün, "Türkiye, bu saldırının cevabını misliyle vermiş durumda, vermeye devam ediyor. Türkiye'nin kararlılığını sınayanlar hatalarını anlayacak" ifadelerini kullanmıştı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.