Putin hangi aşıyı olduğunu açıkladı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkesinde her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen Direkt Hat programında halkın yönelttiği soruları yanıtlıyor. Putin programda hangi aşıyı yaptırdığını ve son durumunu da açıkladı.

Dünya Yayın: 30 Haziran 2021 - Çarşamba - Güncelleme: 30.06.2021 13:30:07
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
983 okunma
Google News

"Ukrayna hasım ülkeler listesinde yer almıyor, zira Ukrayna halkının hasım olduğunu düşünmüyorum. Ukraynalıları ve Rusları tek millet olarak görüyorum. Ancak Ukrayna yönetimi Rusyaya hasım. Kiev yönetiminin Ukraynadaki Ruslara yönelik tutumu, kitle imha silahları kullanımına benziyor" dedi.

 

"Rekabet avantajı sağlamamak için hangi aşıyı vurulduğumu açıklamıyordum. Sputnik V aşısı olduğumu söyleyebilirim. İki dozdan sonra da hiçbir yan etki oluşmadı. Antikor seviyem yüksek. Umarım ülkemizdeki vatandaşların çoğu, aşı oldum dediysem, bunun öyle olduğunu anlamıştır. Bu seviyedeki insanlar küçük hileler yapmaz. Aşı olduğum dönemde Sputnik V ve EpiVakKorona aşıları vardı. İkisi de iyi ve etkili. EpiVakKorona, daha kısa süre koruma sağlıyor ancak onun daha az yan etki gibi avantajları var. Ben aşıyı seçerken daha uzun süre korumayı dikkate alarak tercih yaptım ve Sputnik V aşısı oldum."

 

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, gönderilen soruların büyük bölümünün koronavirüs pandemisiyle ilgili olduğunu aktardı. Rossiya 24e göre soru sayısı yaklaşık 2 milyon oldu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.