Pide 20 gram eksik çıktı, fırıncının savunma sözleri pes dedirtti

İstanbul Avcılar'da gramajı eksik pide satan fırıncı, ceza yazan zabıta ekiplerine "Bu Ramazan pidesi değil, ekmek pidesi" diyerek kendini savundu.

Yayın: 06 Mayıs 2020 - Çarşamba - Güncelleme: 06.05.2020 17:16:25
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1170 okunma
Google News

Avcılar'da zabıta ve polis ekipleri koronavirüs önlemleri kapsamından denetimlerde bulundu. Avcılar Belediyesi Zabıta ekiplerinin ramazan pidesinin gramajı 20 gram eksik çıkan fırıncıya ceza yazdı. Fırın sahibi gramajı eksik çıkan pide için, "Bu Ramazan pidesi değil, ekmek pidesi" diyerek kendini savundu.

 

Avcılar Belediyesi'ne bağlı zabıta ve Avcılar İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polis ekipleri ilçe genelinde koronavirüs tedbirleri kapsamında denetimlerde bulundu. Denetimlerde vatandaşlara sık sık sosyal mesafe uyarıları ve maske uyarıları yapıldı. Denetimlere Avcılar Belediyesi'ne ait motorize zabıta ekipleri de katıldı. Sosyal mesafe kuralı ve alışveriş kurallarına uymayan marketlere ceza yazıldı.

 

MOTOSİKLETLİ GENÇ DENETİME TAKILDI

 

Polis ekiplerinin denetimi sırasında kasksız motosiklet kullanan bir gence de kurallara uymadığı için polis ekipleri tarafından ceza yazıldı.

 

GRAMAJI EKSİK PİDE SATAN FIRINA CEZA

 

Avcılar Belediyesi'ne ait zabıta ekipleri tarafından Ramazan ayı dolayısıyla pide satan fırınlara da denetim yapıldı. Yapılan denetimde 350 gram olması gereken pideyi 330 gram olarak satan bir fırına da ceza yazıldı. Fırın sahibi tarafından pidenin normalin dışında 'ekmek pidesi' olduğu söylenildi. Kurallar dışında satıldığı öğrenilen pidenin gramajının 20 gram eksik olması nedeniyle 392 lira cezai işlem uygulandı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.