Pes dedirten yasak! Bazı marketler yasağı yanlış anlayınca ped satmadı!

İçişleri Bakanlığı, 81 ile gönderdiği genelge ile 7 Mayıs gününden itibaren marketlerde zorunlu temel ihtiyaçlar dışındaki ürünlerin satışına yasak getirmişti. Genelgede, temizlik ürünlerinin yanı sıra parfümeri ve makyaj malzemeleri hariç kozmetik ürünlerinin satılabileceği belirtilmesine rağmen bazı marketlerin hijyenik ped ve cinsel sağlık ürünlerinin satışını yapmaması sosyal medyada tepki çekti.

Gündem Yayın: 07 Mayıs 2021 - Cuma - Güncelleme: 07.05.2021 22:16:27
Editör -
Okuma Süresi: 46 sn.
769 okunma
Google News

İçişleri Bakanlığı, yayımladığı genelge ile 7 Mayıs Cuma gününden itibaren marketlerde zorunlu temel ihtiyaçlar dışındaki ürünlerin satışına yasak getirmişti. Genelgede, temel gıda ve temizlik ürünlerinin yanı sıra sadece hayvan yemi, mamaları ile parfümeri ve makyaj malzemeleri hariç kozmetik ürünleri satılabileceği belirtilmişti.

Marketler, bugünden itibaren tam kapanma döneminde belirli ürünleri satamayacak. Ancak bazı marketlerin satışı serbest olan hijyenik ped, cinsel sağlık ürünleri ve kişisel temizlik ürünlerini satmaması tepkiyle karşılandı. 


SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLDU

Twitter'da gündem olan #PedYasaklanamaz etiketine çok sayıda kullanıcı paylaşım yaptı. Yapılan paylaşımlarda bazı marketlerin hijyenik ped satışına izin vermediği dile getirildi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.