Otomotiv endüstrisine ilk adım için ‘yaz kampı’

OİB ve OSD’nin düzenlediği Otomotiv Yaz Kampına bir stadyum dolusu öğrenci kaydoldu. Başvuru için bugün son gün.

Yayın: 14 Temmuz 2021 - Çarşamba - Güncelleme: 14.07.2021 11:30:15
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
648 okunma
Google News

Yaklaşık 50 bin lise ve üniversite öğrencisi, otomotiv endüstrisine ilk adımı “Otomotiv Yaz Kampı” ile attı. Otomotiv Sanayii Derneği (OSD) ve Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) iş birliğinde düzenlenen ve her oturumun onbinlerce öğrenci tarafından izlendiği Otomotiv Yaz Kampı, iki hafta boyunca öğrencilere zengin bir içerik sunuyor. 14 Temmuz tarihine kadar sürecek olan Otomotiv Yaz Kampı’nın açılışı, OSD Yönetim Kurulu Başkanı Haydar Yenigün, OİB Yönetim Kurulu Başkanı Baran Çelik ve MESS Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkolun katılımıyla online düzenlenen programla yapıldı. 

 

Açılışta konuşan OİB Yönetim Kurulu Başkanı Baran Çelik, “Ülkemizin geleceği yaşanan dijital ve teknolojik dönüşümün bir parçası olmaktan geçiyor. OİB olarak otomotivde genç girişimcilerin ufkunu açmaya ve onlara destek olmaya devam ediyoruz. Otomotiv Yaz Kampı bu anlamda çok önemli. Gençlerin hayallerinde otomotive dair ne varsa bu kampta çok değerli, her biri küresel birer oyuncu konumunda olan ana sanayi temsilcilerimizin anlatımlarında yer bulacak” dedi. 

 

 

"DÖNÜŞÜME CEVAP VERMELİ"

OİB Yönetim Kurulu Başkanı Baran Çelik, son 15 yılın ihracat şampiyonu olan Türk otomotiv endüstrisinin ülke ihracatının yaklaşık beşte birini tek başına gerçekleştirdiğini ve dünyanın ve Avrupa’nın en önemli otomotiv üretim merkezlerinden biri olduğunu söyledi.

 

Net ihracat gelirinden istihdama kadar ekonomiye en güçlü katkıyı yapan sektörlerden olan otomotivin bu başarıyı sürdürmesi için dünyada yaşanan büyük dönüşüme cevap vermesi gerektiğine dikkat çeken Çelik, “OİB hayata geçirmiş olduğu OİB MTAL projesi ile TBMM tarafından “TBMM Üstün Hizmet Ödülü ile ödüllendirildi. Okulumuz Yeşil Bina Sertifikası alan ilk kamu ve öğretim kurumu oldu. Son olarak da okulumuzda açılan Elektrikli Araçlar Dalı, OİB MTAL’in otomotiv endüstrisinin yeni dönemdeki ihtiyaçlarına cevap vereceğini göstermesi açısından gurur verici oldu” dedi.

 

Öte yandan aynı amaçla 2021 yılından bu yana düzenledikleri Otomotivin Geleceği Tasarım Yarışması’nın da bu yıl 18 Ekim’de “Hareketlilik Ekosisteminde Çözümler” teması ile düzenleneceğini belirten Çelik, “Toplam para ödülü 500 bin TL olan yarışmaya başvurular 3 Eylül’e kadar sürecek” dedi. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.