Osmangazi, olası depreme hazır!

Osmangazi Belediyesi, ilçe sınırlarında toplam 238 deprem toplanma alanı belirledi.

Yayın: 23 Ocak 2020 - Perşembe - Güncelleme: 23.01.2020 13:57:04
Editör -
Okuma Süresi: 58 sn.
1183 okunma
Google News

Son zamanlarda Bursa’da da hissedilen depremlerin ardından afet ve acil durum toplanma alanlarının önemi bir kez daha gündeme taşındı. Osmangazi Belediyesi de olası bir afette vatandaşların toplanma alanlarına daha rahat ulaşabilmesi adına önemli bir çalışmaya imza attı. Vatandaşların fiziksel tehlike ve risklerden uzak güvenli bir şekilde toplanabileceği afet ve acil durum alanları yeniden düzenlendi.

 

 

Osmangazi Belediyesi Sivil Savunma Uzmanlığı ile Bursa İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü işbirliğiyle ilçede yer alan 238 noktaya toplanma alanı olduğunu gösteren tabela dikildi. Vatandaşlar, E-Devlet üzerindeki “Acil Toplanma Alanı Sorgulama” bölümüne girerek il, ilçe ve mahalle bilgileriyle yaşadığı bölgedeki toplanma alanlarının konumlarını görebilecek. Aynı zamanda, cep telefonu ile tabelalardaki kare kod okutularak en yakın barınma merkezi öğrenilebilecek.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.