Ortalığı karıştıran raporda Bursaspor'un da adı var!

FIFPRO’nun resmi internet sitesinde yayınlanan rapora göre dünya genelinde futbolcuların yüzde 41’i maaşlarını geç alıyor. Bu konuda en çok sorun yaşanan ülkeler ise Türkiye, Sırbistan ve Romanya.

Yayın: 22 Kasım 2019 - Cuma - Güncelleme: 22.11.2019 09:10:04
Editör -
Okuma Süresi: 55 sn.
1407 okunma
Google News

Özellikle Türkiye hakkında ciddi uyarılarda bulunan FIFPRO, Kardemir Karabükspor, Bursaspor, Ankaragücü, Eskişehirspor, Elazığspor, Antalyaspor ve Kayserispor’a gitmeden önce futbolcuların dikkatli olmaları gerektiğini belirtti.

 

2019 yılında FIFA Uyuşmazlık Çözüm Kurulu’ndaki davaların yüzde 15’inin en yüksek oranla Türkiye’ye ait olduğu, bu ülkeye giden pek çok oyuncunun daha ilk aydan itibaren maaşlarını alamayarak kendilerinden yardım istedikleri kaydedildi.

 

FIFPRO, Türkiye’de bir kulüp ile imzalamadan önce, kendilerine önerilen sözleşmeleri bir oyuncu sendikasına veya bir avukata kontrol ettirmeleri gerektiğini söyledi.

 

Türkiye Futbol Federasyonu’na (TFF) da eleştirilerde bulunan FIFPRO, UEFA’nın talebine rağmen futbolcuların TFF’nin asgari şartları garanti eden sözleşmelerin korunması konusunda yetersiz kaldığını savundu.

 

Açıklamada, “Mart ayında TFF’ye konuyla ilgili görüşme talebinde bulunduk ancak sekiz aydır yanıt bekliyoruz ifadelerine yer verildi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.